Φτιάξε το δικό σου κόμικ

Φτιάξε το δικό σου κόμικ

Μια νέα πλατφόρμα κάνει εύκολο για τον καθένα να σχεδιάσει τους ήρωες του.

Οι λάτρεις των κόμικς μπορούν πλέον να δημιουργήσουν σχετικά εύκολα και απλά το δικό τους κόμικ, χάρη στη νέα υπηρεσία με την ονομασία Pixton. Μέσα από τρία απλά βήματα, κάθε χρήστης μπορεί να γίνει καλλιτέχνης.

Στο πρώτο στάδιο, ο χρήστης επιλέγει το κατάλληλο template. Στη συνέχεια, γίνεται η επιλογή των χαρακτήρων που θα πρωταγωνιστούν στο κόμικ ενώ σε τελικό στάδιο ο κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να δημοσιεύσει το δικό του προσωπικό κόμικ.

Για όσους ενδιαφερόμενους επιθυμούν να «προσθέσουν» στο δικό τους κόμικ φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και να επεκτείνουν το μέγεθος της δημιουργίας τους, προσφέρεται το Pixton+, το οποίο κοστίζει 4,95 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: «Nerd» σημαίνει business

Μαθητές, καθηγητές και επαγγελματίες
Η υπηρεσία διαθέτει ειδικές εκδόσεις για μαθητές και καθηγητές αλλά και για επαγγελματίες. Η έκδοση για τα σχολεία προσφέρει την ελευθερία στους μαθητές να δημιουργήσουν τους δικούς τους χαρακτήρες και να ανακαλύψουν πιθανώς ένα κρυμμένο ταλέντο τους. Με τον τρόπο αυτόν, οι καθηγητές μπορούν να δώσουν μια δημιουργική διέξοδο στα παιδιά «υιοθετώντας» εναλλακτικούς τρόπους διδασκαλίας διαφόρων μαθημάτων.

Παράλληλα, υπάρχει και έκδοση για επαγγελματίες. Η συγκεκριμένη έκδοση παρέχει τη δυνατότητα προσθήκης κόμικς σε επαγγελματικές παρουσιάσεις, τεχνικά εγχειρίδια, newsletters, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.α. Επιπλέον, η προσθήκη κόμικς μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τμήματα μάρκετινγκ εταιρειών για «έξυπνη» προσέγγιση των πελατών καθώς και σε εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές- ταμπλέτες.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε δέκα γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ολλανδικά, ιταλικά, ισπανικά αλλά και καταλανικά, σλοβενικά, κινεζικά και ιαπωνικά).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ