Φτωχότερα τα τραπεζικά στελέχη της Wall Street

Φτωχότερα τα τραπεζικά στελέχη της Wall Street
Photo:

Οι επενδυτικοί τραπεζίτες ίσως δουν τα μπόνους τους να μειώνονται κατά 20%.

Τα μπόνους της Wall Street αναμένεται να πέσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σύμφωνα με σχετική έκθεση.

Τόσο οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές όσο και η εισαγωγή εταιρειών στο χρηματιστήριο επιβραδύνθηκαν φέτος, γεγονός το οποίο πίεσε προς τα κάτω τις τραπεζικές αμοιβές.

Επιπλέον, οι πρόσθετες κανονιστικές ρυθμίσεις έχουν καταστήσει το trading λιγότερο επικερδές για τις τράπεζες.

Τα συνολικά μπόνους – χρηματικά και μετοχικά – ίσως μειωθούν από 5% έως 10% στη Wall Street, σε σχέση με πέρυσι.

«Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ένα απογοητευτικό τέλος σε μια συνολικά μουντή χρονιά» λέει ο Άλαν Τζόνσον, γενικός διευθυντής της Johnson Associates που εκπόνησε τη μελέτη.

Τα στελέχη της επενδυτικής στρατηγικής, τα οποία βοηθούν τις εταιρείες να δανείζονται, ίσως δεχτούν τη μεγαλύτερη μείωση στα μπόνους, με περικοπές από 10% έως 20%.

Ακόμα και τα τραπεζικά στελέχη στον κλάδο των εξαγορών και των συγχωνεύσεων, ο οποίος είχε μια άριστη χρονιά το 2015, μπορεί να δουν τα μπόνους τους να μειώνονται από 5% έως 10%.

Οι μόνοι επαγγελματίες της Wall Street που μπορεί να έχουν μεγαλύτερα μπόνους φέτος είναι τα τραπεζικά στελέχη στον κλάδο της λιανικής και εμπορικής τραπεζικής, με αυξήσεις που ίσως αγγίξουν το 5%.

Σύμφωνα με την έκθεση της Johnson Associates, περίπου 40% των εσόδων των τραπεζών καταλήγουν σε αμοιβές και παροχές στους εργαζομένους τους.

Και το 2017 προβλέπεται να αναδειχθεί σε άλλη μια δύσκολη χρονιά για τα μπόνους, εν μέσω πιέσεων στις τραπεζικές αμοιβές και αυξανόμενης ρύθμισης.