Οι Γερμανοί εκθειάζουν την ελληνική Workable

Οι Γερμανοί εκθειάζουν την ελληνική Workable

«Μέσα στη κρίση δύο νεαροί Έλληνες άφησαν τη δουλειά τους για να ιδρύσουν την εταιρεία». 

Στην απόφαση νέων Ελλήνων να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση παρά την κρίση και τα «λουκέτα» αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau σε σχετικό αφιέρωμα της.

Όπως τονίζει το δημοσίευμα, «νέοι επιχειρηματίες με φαντασία ίδρυσαν τα προηγούμενα έξι χρόνια περίπου 200.000 επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Αποδεικνύουν ότι η χώρα έχει οικονομικό μέλλον παρά την κρίση» .

Συνεχίζοντας ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι «περίπου 575.000 ελληνικές επιχειρήσεις δεν επέζησαν της ύφεσης», ωστόσο ορισμένοι νέοι δεν δίστασαν να ιδρύσουν δικές τους επιχειρήσεις.

Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, αναφέρεται το παράδειγμα του Νίκου Μωραϊτάκη και του Σπύρου Μαγιάτη, οι οποίοι ίδρυσαν την εταιρεία Workable το 2012, «στο απόγειο της κρίσης», όπως σχολιάζει ο αρθρογράφος και σημειώνει: «Οι δύο νεαροί Έλληνες άφησαν τις καλοπληρωμένες, σίγουρες δουλειές τους στην εταιρεία λογισμικού Upstream για να ιδρύσουν μία δική τους εταιρεία start up», με βασική επιχειρηματική ιδέα, όπως σημειώνεται, να φτιάξουν μία εφαρμογή που διευκολύνει μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη διαδικασία αιτήσεων εργασίας και σε ζητήματα προσωπικού ελλείψει αρμόδιου τμήματος.

Ο αρθρογράφος σχολιάζει ότι το βήμα των δύο νεαρών ήταν «θαρραλέοo, δεδομένης της ανεργίας σε ποσοστό 27%. Αλλά οι δύο Έλληνες δεν μετάνιωσαν την απόφαση», καθώς η εταιρεία βρήκε στο μεταξύ επενδυτές και σήμερα απασχολεί 18 συνεργάτες. Ο αρθρογράφος υπογραμμίζει ότι σχεδόν 18.000 επιχειρήσεις ιδρύθηκαν το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Όπως παρατηρεί, αυτό δείχνει ότι «ορισμένοι Έλληνες επιχειρηματίες βλέπουν στην κρίση την ευκαιρία τους».

Διαβάστε ακόμη: 

H Workable «λύνει» τα χέρια των εταιρειών

Οι Νίκος Μωραϊτάκης και Σπύρος Μαγιάτης στη λίστα 40 under 40 του Fortune