Γερμανοί για Ελλάδα: «H μεγάλη επιτυχία του καλοκαιριού»

Γερμανοί για Ελλάδα: «H μεγάλη επιτυχία του καλοκαιριού»

Οι γερμανικοί tour operator κάνουν ένα πρώτο ιδιαίτερα θετικό απολογισμό, που δείχνει ότι η Ελλάδα επιστρέφει στις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών. 

«Ελλάδα, η επιτυχία του καλοκαιριού» είναι ο τίτλος στην γερμανική οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche που αναφέρεται στην φετινή πορεία του ελληνικού τουρισμού. Όπως αναφέρει η Deutsche Welle , οι μεγάλοι γερμανικοί tour-operator έχουν προχωρήσει ήδη σε έναν ιδιαίτερα θετικό ενδιάμεσο απολογισμό όσον αφορά τις κρατήσεις που καταγράφουν για την Ελλάδα.

Η σημαντικότερη είδηση είναι εξής: η Ελλάδα, η οποία δεν είχε μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια λόγω απεργιών και διαδηλώσεων αλλά και περιορισμένου αριθμού πτήσεων, επιστρέφει στις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών.

Όπως σημειώνει πολύ χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τουριστικού ομίλου TUI Κρίστιαν Κλέμενς, οι τουριστικοί προορισμοί στην Πελοπόννησο σπάνε ρεκόρ.

Μόνον η TUI, που είναι ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος της Γερμανίας, αναμένεται να σπάσει φέτος και για πρώτη φορά το φράγμα των 400.000 τουριστών που θα μεταφέρει στην Ελλάδα.

Παρόμοια η εικόνα και στον μεγάλο ανταγωνιστή της TUI, την Τόμας Κουκ. Μπορεί στον έτερο μεγάλο τουρ οπερέιτορ η ισπανική Μαγιόρκα να παραμένει ο δημοφιλέστερος προορισμός, ωστόσο ακολουθούν άμεσα Τουρκία και Ελλάδα.

Όσον αφορά την Ελλάδα ειδικότερα, η απόλυτη τάση του καλοκαιρού στην Τόμας Κουκ είναι φέτος η Κως και η Κέρκυρα. Λόγω της ζήτησης μάλιστα ο εν λόγω όμιλος επιμήκυνε την φετινή τουριστική περίοδο κατά τρεις εβδομάδες, προσφέροντας τουριστικά πακέτα μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου.

Πηγή: Deutsche Welle

Διαβάστε ακόμη: 

Αύξηση των τιμών στα ξενοδοχεία της Αθήνας

Άδειες – εξπρές για τουριστικά καταλύματα

Νέα αύξηση στον τουρισμό της χώρας