Γερμανία: Κατά της καταβολής των αποζημιώσεων το 78%

Γερμανία: Κατά της καταβολής των αποζημιώσεων το 78%

Υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ το 45% των πολιτών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα δημοσκόπησης που διεξήγαγε η «Politbarometer» για λογαριασμό του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, του ZDF.

Στην ερώτηση «πρέπει η Ελλάδα να λάβει αποζημιώσεις για τα εγκλήματα κατά την περίοδο των Ναζί;» το 78% των ερωτηθέντων απαντάει «όχι», θετικά απαντά μόλις το 15%, ενώ το 7% απαντάει «δεν ξέρω».

Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και κρίνονται «καλές» από το 33% και «κακές» από το 63%. Σε ερώτηση για την προοπτική των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, το 20% θεωρεί πως οι διμερείς σχέσεις θα βελτιωθούν, το 58% πως θα παραμείνουν ως έχουν και το 17% ότι θα επιδεινωθούν.

Σε ερώτηση για το εάν «πρέπει η Ελλάδα να συνεχίσει να συμμετέχει στο ευρώ», θετικά απάντησε το 49% των ερωτηθέντων και «όχι» το 45%. Σε προηγούμενη δημοσκόπηση οι ερωτηθέντες είχαν απαντήσει «ναι» σε ποσοστό 40% και «όχι» σε ποσοστό 52%.

Ερωτηθείς για το «εάν θα υλοποιηθούν τα μέτρα λιτότητας και οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με την Ελλάδα» το 22% απάντησε καταφατικά, ενώ το 75% αρνητικά.