Γερμανία: Τίποτα δεν έχει αλλάξει στη διαδικασία

Γερμανία: Τίποτα δεν έχει αλλάξει στη διαδικασία

«Βάσει όλων των περαιτέρω βημάτων αποτελεί η συμφωνία του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου»

«Τίποτα δεν έχει αλλάξει στη διαδικασία», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας, Κριστιάνε Βιρτς σχολιάζοντας τα όσα διημείφθησαν χθες στη σύνοδο κορυφής και στην επταμερή συνάντηση για την Ελλάδα που έλαβε χώρα στο πλαίσιο αυτής. Παράλληλα, η Γερμανίδα αξιωματούχος διευκρίνισε: «η καταβολή της τελευταίας δόσης αλλά και των κερδών της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα θα γίνει μόνο με ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος και έγκριση του Eurogroup, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία».

Η Γερμανίδα αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε επίσης: «Το θέμα δεν είναι διμερές, αλλά μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εναπόκειται τώρα στην Ελλάδα να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις μεταρρυθμίσεων. Διευκρινίστηκε δε, ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για αυτό, αλλά θα πρέπει να είναι σχετικά σύντομα».

Για μία ακόμη φορά, η κα. Βιρτς τόνισε πως: «Στόχος της γερμανικής κυβέρνησης παραμένει «να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά αυτό είναι συνδεδεμένο με την εκπλήρωση συγκεκριμένων όρων και αυτοί οι όροι βρίσκονται στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου».

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε φον Τισενχάουζεν, σχολίασε πως: «η αξιολόγηση αναφέρεται στο σύνολο του προγράμματος».