Ρωσία: Στην παρέλαση της 9ης Μαΐου, ο Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση για παγκόσμια σύγκρουση

Ρωσία: Στην παρέλαση της 9ης Μαΐου, ο Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση για παγκόσμια σύγκρουση
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντα σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε την Πέμπτη τη Δύση ότι διακινδυνεύει μια παγκόσμια σύγκρουση και δήλωσε ότι κανείς δεν θα επιτρέπεται να απειλήσει τη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του κόσμου, καθώς η Ρωσία σηματοδότησε τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Καθώς τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν εναντίον των υποστηριζόμενων από τη Δύση δυνάμεων της Ουκρανίας, ο Πούτιν κατηγόρησε τις «αλαζονικές» δυτικές ελίτ ότι ξεχνούν τον αποφασιστικό ρόλο που διαδραμάτισε η Σοβιετική Ένωση στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας και ότι υποδαυλίζουν τις συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο.

«Γνωρίζουμε πού οδηγεί η υπερβολή τέτοιων φιλοδοξιών. Η Ρωσία θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει μια παγκόσμια σύγκρουση» είπε ο Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία αφού ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου επιθεώρησε τα στρατεύματα που παρατάχθηκαν.

«Ταυτόχρονα, όμως, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας απειλήσει. Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντα σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης» πρόσθεσε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν, ο οποίος έστειλε τον στρατό του στην Ουκρανία το 2022, θέτει τον πόλεμο ως μέρος ενός αγώνα με τη Δύση, η οποία, όπως λέει, ταπείνωσε τη Ρωσία μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989, καταπατώντας αυτό που θεωρεί σφαίρα επιρροής της Μόσχας.

Η Ουκρανία και η Δύση λένε ότι ο Πούτιν εμπλέκεται σε μια αυτοκρατορικού τύπου αρπαγή γης. Έχουν ορκιστεί να νικήσουν τη Ρωσία, η οποία ελέγχει σήμερα περίπου το 18% της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, και τμήματα τεσσάρων περιοχών στην ανατολική Ουκρανία. Η Ρωσία λέει ότι τα εδάφη, που κάποτε αποτελούσαν μέρος της ρωσικής αυτοκρατορίας, είναι τώρα και πάλι μέρος της Ρωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com