Μετά τον Μπάιντεν, το Ισραήλ εξετάζει το να είναι πιο «φειδωλό» στη Ράφα

Μετά τον Μπάιντεν, το Ισραήλ εξετάζει το να είναι πιο «φειδωλό» στη Ράφα
RAFAH, GAZA - MARCH 8: Palestinians in the Rafah city of Gaza, perform the last Friday prayer before the holy month of Ramadan in the rubble of al-Farouk mosque, which was destroyed in an Israeli attack, on March 08, 2024. Jehad Alshrafi / Anadolu (Photo by Jehad Alshrafi / ANADOLU / Anadolu via AFP) Photo: AFP
«Η Χαμάς αγαπάει τον Μπάιντεν» έγραψε ο υπουργό Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ.

Το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, προς το Ισραήλ για το ότι οι ΗΠΑ θα σταματήσουν να στέλνουν όπλα εν μέσω του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου προβληματισμό σχετικά με την εισβολή στη Ράφα της Γάζας.

Όπως μετέδωσε την Πέμπτη το κρατικό ραδιόφωνο του Ισραήλ, Kan, η ηγεσία του ισραηλινού στρατού θα πρέπει τώρα να κάνει ορισμένες τροποποιήσεις στο αρχικό της σχέδιο και ο στρατός να είναι πιο «φειδωλός» στη χρήση των όπλων και των πυρομαχικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα σχόλια του Μπάιντεν αντιμετωπίστηκαν κυρίως με επικρίσεις από τα μέλη της ισραηλινής κυβέρνησης, με τον υπουργό Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβίρ να γράφει μάλιστα στο X (πρώην Twitter) ότι «η Χαμάς αγαπάει τον Μπάιντεν».

Υπενθυμίζεται πως ο Μπάιντεν παραδέχθηκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNN, ότι «έχουν σκοτωθεί άμαχοι στη Γάζα εξαιτίας» των αμερικανικών βομβών και έθεσε -για πρώτη φορά- όρους στη συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στο Ισραήλ.

«Αν μπουν στη Ράφα, δεν θα παραδώσω τα όπλα που χρησιμοποιούνται (…) εναντίον πόλεων», είπε ο κ. Μπάιντεν καθώς ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως προετοιμάζει «περιορισμένης» έκτασης επιχείρηση στη Ράφα, όπου ο ΟΗΕ φοβάται «λουτρό αίματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: