Globo: H ελληνική εταιρεία – ηγέτης στην παγκόσμια αγορά λογισμικού

Globo: H ελληνική εταιρεία – ηγέτης στην παγκόσμια αγορά λογισμικού

Κατέγραψε τις καλύτερες επιδόσεις στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και προχώρησε στην εξαγορά της Notify από τη Silicon Valley.

Το 2013 κατά γενική ομολογία ήταν μια χρονιά καλύτερη για το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων συγκριτικά με το 2012. Κάποιοι είδαν τα κέρδη τους να καταγράφουν μικρή άνοδο, ενώ κάποιοι άλλοι ικανοποιήθηκαν και μόνο από το γεγονός ότι σταθεροποίησαν τους ισολογισμούς τους και δεν κατέγραψαν περεταίρω απώλειες. Υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία στην οποία ανήκουν εταιρείες των οποίων οι κόποι επιβραβεύτηκαν και με το παραπάνω. Ανάμεσα σ’ αυτές συγκαταλέγεται και η ελληνική Globo, η οποία «έπαιξε» δυνατό χρηματιστηριακό παιχνίδι καταγράφοντας τις καλύτερες επιδόσεις στον δείκτη ΑΙΜ του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, στον οποίο εισήχθη πριν από έξι χρόνια.

Πώς προκύπτει αυτό; Από το γεγονός ότι σημείωσε κατακόρυφη άνοδο στις πωλήσεις λογισμικού που μετατρέπουν τις ατομικές συσκευές τηλεφώνου σε επιχειρηματικές. Λαμβάνοντας τα θετικά μηνύματα από την αγορά, που μεταφράζονται σε αύξηση του ετήσιου τζίρου, η εταιρεία εξετάζει την επέκταση των δραστηριοτήτων της σε Ασία και Λατινική Αμερική. Οι προοπτικές που δημιουργούνται στο συγκεκριμένο κομμάτι δημιουργούν τεράστια περιθώρια ανάπτυξης. Βάσει των εκτιμήσεων της Cisco, της μεγαλύτερης εταιρείας στην κατασκευή εξοπλισμού για τις δικτυώσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο αριθμός των κινητών ατομικών συσκευών που θα μετατραπούν και σε επιχειρηματικές αναμένεται να αυξηθεί ραγδαία έως το 2016, στις ΗΠΑ, στη Βρετανία, στη Γερμανία, στην Ινδία, στην Κίνα και στη Βραζιλία, από 198 εκ., που είναι σήμερα, στις 405 εκ.

Διαβάστε ακόμη: Η ελληνική Globo «τρέχει με χίλια» στο City

Η Globo, η οποία κατέχει εξέχουσα θέση στις αγορές του Enterprise Mobility Management και των τηλεπικοινωνιακών λύσεων, εδραίωσε ακόμα περισσότερο τη θέση της με την πρόσφατη εξαγορά της αμερικανικής Notify Technologies από τη Silicon Valley, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των τεχνολογιών κινητής τηλεφωνίας και εξειδικεύεται στις ασύρματες λύσεις και υπηρεσίες Enterprise Mobility. Το τίμημα που κατέβαλε ανήλθε στα 5 εκατ. δολάρια και πλέον περνούν στη δικαιοδοσία της τα γραφεία της Notify στο San Jose και το Canfield του Οχάιο, καθώς και το πελατολόγιο της δεύτερης το οποίο αποτελείται από 1.800 πελάτες στους τομείς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των κρατικών υπηρεσιών, της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης και του βιομηχανικού τομέα. Μεταξύ των πελατών της, περιλαμβάνονται οι Oracle Corporation, Novell, Securitas, True Value Company και Trinity Health. Η Notify εμφάνισε το 2012 EBITDA της τάξης των 6,1 εκατ. δολ τα οποία αναμένεται να δώσουν με τη σειρά τους ώθηση στον φετινό ισολογισμό της Globo.

Διαβάστε επίσης: Τα πέντε κορυφαία επαγγέλματα στη Σίλικον Βάλεϊ

Παράλληλα μέσα στην τρέχουσα χρονιά, η ελληνικών συμφερόντων Globo εξασφάλισε συμβόλαια για την ανάπτυξη εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας με γνωστές πολυεθνικές όπως η Estee Lauder, η Dixons Retail και η Daimler. Οι συνολικές πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 28% αγγίζοντας τα 58,1 εκ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως η Globo από το 1997 όταν και ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στην Ελλάδα διατηρεί το κατασκευαστικό της τμήμα στην χώρα μας αλλά το 2012 προέβη σε εκποίηση μέρους των ελληνικών της περιουσιακών στοιχείων.