Η Google αγόρασε το 6% της Lenovo για 750 εκατ. δολάρια

Η Google αγόρασε το 6% της Lenovo για 750 εκατ. δολάρια

Μόλις μια μερά μετά την πώληση της Motorola στην κινεζική εταιρεία για 2,9 δισ. δολάρια.

Στην αγορά του 6% των μετοχών της Lenovo, προχώρησε η Google, δαπανώντας συνολικά 750 εκατ. δολάρια. Συγκεκριμένα η εταιρεία κολοσσός του διαδικτύου αγόρασε συνολικά 618,3 εκατ. μετοχές της Lenovo, για 1,21 δολάρια/μετοχή στις 30 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Google είχε ανακοινώσει στις 29 Ιανουαρίου την πώληση της αμερικανικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Motorola Mobility στην κινεζική Lenovo έναντι του ποσού των 2,9 δισ. δολαρίων. Η Google, που είχε πληρώσει 12,5 δισ. δολάρια για να αποκτήσει τη Motorola πριν ενάμιση χρόνο, παραχωρεί στη Lenovo το τμήμα κατασκευής smartphones, ωστόσο πρόκειται να διατηρήσει τις υψηλής αξίας πατέντες της Motorola, μεταξύ των οποίων και μία για λογισμικό Android.

Διαβάστε σχετικά: Στη Lenovo η Motorola Mobility έναντι 2,9 δισ. δολαρίων

H Lenovo, η οποία έχει υψηλές φιλοδοξίες και αρκετά μετρητά, εκτός από την Motorola, επεκτείνει τη δραστηριότητές της, εξαγοράζοντας ένα τμήμα των δραστηριοτήτων serversx86 της IBM έναντι 2,3 δισ. δολαρίων σε μετρητά και μετοχές.

Διαβάστε σχετικά: Επέκταση 2,3 δισ. δολαρίων της Lenovo στην IBM

Παρ’όλα αυτά , οι επενδυτές δεν φαίνονται να συμμερίζονται τις πρόσφατες κινήσεις της κινεζικής εταιρείας, με την μετοχή της να χάνει 24% της αξίας μετά την αγορά της Motorola.