Google και Microsoft «μπλοκάρουν» εικόνες κακοποίησης παιδιών

Google και Microsoft «μπλοκάρουν» εικόνες κακοποίησης παιδιών

Οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να ενεργοποιούν φίλτρα προστασίας κατά της δημοσίευσης υλικού κακοποίησης παιδιών στο Διαδίκτυο.

Οι αμερικανικές εταιρείες Google και Microsoft προχωρούν στη λήψη μέτρων κατά της δημοσίευσης υλικού κακοποίησης παιδιών στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με το BBC. Τόσο η Google όσο και η Microsoft έχουν εισάγει συγκεκριμένους αλγόριθμους στο λογισμικό τους, με στόχο να αποτρέψουν την εμφάνιση υλικού με κακοποιημένα παιδιά.

Συγκεκριμένα τα πιθανά αποτελέσματα διαδικτυακών αναζητήσεων που περιλαμβάνουν περίπου 100.000 όρους αναζήτησης θα «μπλοκάρονται», ενώ θα ειδοποιούνται οι χρήστες με ειδικό μήνυμα ότι η διαδικτυακή δημοσίευση εικόνων κακοποιημένων παιδιών είναι απαγορευμένη.

«Οι αλλαγές μας επιτρέπουν να φιλτράρουμε επαρκώς τις αναζητήσεις για περισσότερους από 100.000 σχετικούς όρους» ανέφερε ο Έρικ Σμιτ, εκτελεστικός διευθυντής της Google, σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Αρχικά, οι νέες ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ εντός των επομένων έξι μηνών αναμένεται να επεκταθούν και σε άλλες 158 χώρες. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, χαιρέτισε τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς από τον Ιούλιο είχε καλέσει τις δύο εταιρείες να αναλάβουν σχετικές πρωτοβουλίες.

Διαβάστε ακόμη: Ψάχνουν «φιλικούς χάκερς» οι Microsoft, Google και Facebook