Ψάχνουν «φιλικούς χάκερς» οι Microsoft, Google και Facebook

Ψάχνουν «φιλικούς χάκερς» οι Microsoft, Google και Facebook

Οι τρεις τεχνολογικοί κολοσσοί συμμαχούν για την αντιμετώπιση ηλεκτρονικών ιών.

Οι Microsoft, Google και Facebook ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια να καταστήσουν ασφαλέστερο τον κυβερνοχώρο.

Οι τρεις εταιρείες ανακοίνωσαν, ότι σκοπεύουν να πριμοδοτήσουν «φιλικούς χάκερς» προκειμένου να εντοπίζουν ηλεκτρονικούς «ιούς».

Το πρόγραμμα ανταμοιβής των «φιλικών χάκερς» ονομάζεται Hackerone. Οι πριμοδοτήσεις κυμαίνονται από 300 έως και 5,000 δολάρια.

Ένα ειδικό πάνελ θα καθορίζει την αμοιβή, η οποία όπως έγινε γνωστό μπορεί να είναι και υψηλότερη σε περίπτωση που κριθεί, ότι εντοπίστηκε κάποιος ιδιαίτερα επικίνδυνος «ιός».

Διαβάστε ακόμη: H Microsoft προειδοποιεί για επιθέσεις χάκερ

Ο καθένας έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στο πρόγραμμα. Εξαιρούνται οι πολίτες χωρών που οι ΗΠΑ δεν έχουν εμπορικές σχέσεις όπως η Κούβα, το Ιράν, η Βόρεια Κορέα και η Συρία.

Επίσης, στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος και παιδιά με την προϋπόθεση, ότι έχουν τη σχετική έγκριση των γονιών τους.

Οι αμοιβές θα καταβάλλονται από τη Microsoft και το Facebook. Η Google από την πλευρά της θα παρέχει προσωπικό, το οποίο θα συγκροτεί τα πάνελ που θα ορίζουν τις αμοιβές.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Hackerone στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://hackerone.com/ibb

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC, Reuters