Grivalia Properties: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση εμπορικών ακινήτων–supermarkets και ενός οικοπέδου

Grivalia Properties: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση εμπορικών ακινήτων–supermarkets και ενός οικοπέδου

Το προσφερόμενο τίμημα για την απόκτηση του χαρτοφυλακίου ήταν 16,25 εκατ. ευρώ. 

Η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε και τυπικά σήμερα, η απόκτηση 15 εμπορικών ακινήτων–supermarkets και ενός οικοπέδου, για τα οποία είχε ανακηρυχθεί πλειοδότρια σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Η συνολική δομημένη επιφάνεια των ακινήτων είναι 48.477 τ.μ., ενώ εφτά καταστήματα βρίσκονται στην Αθήνα, δύο στη Θεσσαλονίκη, από ένα σε Ρέθυμνο, Βέροια, Ξάνθη, Ρόδο και Τρίκαλα – και τέλος, ένα κατάστημα και ένα οικόπεδο βρίσκονται στο Αγρίνιο. Η συναλλαγή αφορά το 100% των ακινήτων, με εξαίρεση ένα ακίνητο στο Κολωνάκι (ιδιοκτησία 50,00% εξ αδιαιρέτου) και ένα στο Αιγάλεω (ιδιοκτησία 43,75% εξ αδιαιρέτου).

Συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 10/02/2017 και αφορούσε τα περιουσιακά στοιχεία που αποτελούσαν το σύνολο του ενεργητικού της «ΖΗΝΩΝ Ακίνητα Ανώνυμη Εταιρεία», η οποία τελεί υπό ειδική εκκαθάριση.

Το προσφερόμενο τίμημα για την απόκτηση του χαρτοφυλακίου ήταν 16,25 εκατ. ευρώ. Tα ακίνητα είναι επί του παρόντος εκμισθωμένα στον όμιλο Σκλαβενίτη. Σημειώνεται, πως η εταιρεία είχε αποκτήσει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο ακινήτων τον Δεκέμβριο του 2002 για περίπου 60 εκατ. ευρώ, ενώ το είχε διαθέσει τον Νοέμβριο του 2005, για περίπου 69 εκατ. ευρώ.