H Deliveroo κάνει νέο άνοιγμα στην Ευρώπη με 275 εκατ. δολάρια

H Deliveroo κάνει νέο άνοιγμα στην Ευρώπη με 275 εκατ. δολάρια

Ο "ιερός μονόκερος" της Μ. Βρετανίας έχει συγκεντρώσει από επενδυτές περίπου μισό δισ. δολάρια.

H Deliveroo, με έδρα το Λονδίνο, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι “σήκωσε” νέα χρηματοδότηση ύψους 275 εκατ. δολαρίων προκειμένου να επεκτείνει τις ευρωπαϊκές της δραστηριότητες.

Σήμερα, η εταιρεία δραστηριοποιείται σε πάνω από 84 πόλεις και δεκάδες χώρες, ανάμεσά τους η Γαλλία, Γερμανία, το Χονγκ Κονγκ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Με νέα κεφάλαια στο χερι, η εταιρεία διανομής τροφίμων και αλκοόλ ανέφερε ότι θα αξιοποιήσει τους πόρους της επενδύοντας στο RooBox, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στα εστιατόρια να επιταχύνουν τη γεωγραφική τους επέκταση.

Σημειώνεται ότι οι εταιρείες Bridgepoint Capital, DST Global, General Catalyst και Greenoaks Capital συμμετείχαν στο γύρο χρηματοδότησης. Η εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει από προηγούμενους γύρους χρηματοδότησης τουλάχιστον 195 εκατ. δολάρια, από τα οποία τα 100 εκατ. τον Νοέμβριο του 2015, τα 70 εκατ. δολάρια τον Ιούλιο και τα 25 εκατ. δολάρια τον Ιανουάριο.

Η Deliveroo είναι μια νέα υπηρεσία delivery η οποία εκτός από τις κλασικές υπηρεσίες, χρησιμοποιεί τον δικό της στόλο για να παραδώσει γεύματα από εστιατόρια που δεν έχουν delivery ή takeaway. Ιδρύθηκε από τους William Shu και Greg Orlowski και αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι τα εστιατόρια που επιλέγει να συνεργαστεί, τα οποία υπό κανονικές συνθήκες δεν «μοιράζουν» φαγητό – προκειμένου να διατηρήσουν την ποιότητα των πιάτων τους σε υψηλό επίπεδο.

To FortuneGreece.com συνάντησε πρόσφατα τον Will Shu στο Startup Grind Europe. Περισσότερα ΕΔΩ