H νέα δημοφιλής λειτουργία που αλλάζει το Apple Watch

H νέα δημοφιλής λειτουργία που αλλάζει το Apple Watch
USA APPLE EVENT

Αφότου η Apple έχασε μερίδιο αγοράς έναντι της Fitbit.

του Άαρον Πρέσμαν

Η Apple αποκάλυψε μια νέα εκδοχή του ψηφιακού της smartwatch, Apple Watch, χθες Τετάρτη, κάνοντας τη συσκευή αδιάβροχη και προσθέτοντας παρακολούθηση GPS.

Η αλήθεια είναι ότι το Apple Watch είναι μια συσκευή που δεν πούλησε τόσο, όσο ανέμεναν πολλοί αναλυτές τους πρώτους 18 μήνες που βρίσκεται στην αγορά.

Το νέο Apple Watch Series 2 είναι η πρώτη αναβάθμιση της σειράς έξυπνων ρολογιών από τότε που ο τεχνολογικός γίγαντας ξεκίνησε να πουλά τη συσκευή, πέρυσι τον Απρίλιο. Οι συσκευές Series 2 θα ξεκινούν απ’ τα 369 δολάρια, τιμή μεγαλύτερη από την αρχική τιμή 349 δολαρίων που είχε το πρώτο μοντέλο. Αλλά η Apple είπε ότι θα συνεχίσει να πουλά και το αρχικό μοντέλο, που πλέον ονομάζεται Series 1, με αναβαθμισμένο επεξεργαστή, για 269 δολάρια.

Αν και η Apple αναβάθμισε τη συσκευή ως προς διάφορες πτυχές της, δεν την έκανε εμφανώς λεπτότερη ή ελαφρύτερη από το πρώτο μοντέλο. Οι προ-παραγγελίες θα αρχίσουν την Παρασκευή και τα νέα ρολόγια θα αρχίσουν να παραδίδονται μια εβδομάδα αργότερα, στις 16 Σεπτεμβρίου. Ένα ειδικό μοντέλο σε συνεργασία με τη Nike, για δρομείς, θα λανσαριστεί στα τέλη Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus

Το νέο Apple Watch είναι αδιάβροχο έως και σε βάθος 50 μέτρων, σε αντίθεση με το προηγούμενο μοντέλο που απλώς μπορούσε να επιβιώσει ενός …πιτσιλίσματος. Και το ενσωματωμένο GPS σημαίνει ότι οι δρομείς θα μπορούν να παρακολουθούν την άσκησή τους χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρουν κινητό τηλέφωνο.

Το αρχικό Apple Watch έλαβε ανάμικτες κριτικές, με κάποιους να σημειώνουν ότι η διεπαφή της συσκευής προκαλεί σύγχυση. Το νέο μοντέλο θα συνοδεύεται από το λειτουργικό OS3, το οποίο παρουσιάστηκε τον Ιούνιο με στόχο την απλοποίηση και επιτάχυνση της διεπαφής χρήστη.

Η Apple ανακοίνωσε επίσης ότι το ρολόι θα περιλαμβάνει και μια ειδική εκδοχή του Pokémon Go.

Το νέο μοντέλο έρχεται σε μια στιγμή που η Apple χάνει έδαφος έναντι της Fitbit στην αγορά φορετών έξυπνων συσκευών. Η Fitbit εξασφάλισε 25% της αγοράς το δεύτερο τρίμηνο του χρόνου, το ίδιο μερίδιο που είχε και πέρυσι.

Όμως, το μερίδιο της Apple μειώθηκε από 20% στο 7% την ίδια περίοδο. Γι’ αυτό και οι λειτουργίες παρακολούθησης σωματικής άσκησης της συσκευής βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής παρουσίασης.

«Πιστεύουμε ότι το Apple Watch είναι η απόλυτη συσκευή για μια υγιεινή ζωή» είπε ο Τζεφ Γουίλιαμς, γενικός διευθυντής λειτουργιών της Apple.

«Γάμος» Apple – Nintendo: Ο Super Mario (επιτέλους) στο iOS!