Η Google «ρίχνει» 150 εκατ. ευρώ σε ευρωπαϊκες εκδόσεις

Η Google «ρίχνει» 150 εκατ. ευρώ σε ευρωπαϊκες εκδόσεις
Photo:

Στόχος της εταιρείας είναι η προώθηση της καινοτομίας και η βιωσιμότητα της υγιούς βιομηχανίας ειδήσεων. 

Την απόφαση να χορηγήσει 150 εκατομμύρια ευρώ σε ευρωπαϊκές εκδοτικές εταιρείες με σκοπό την ανάπτυξη προϊόντων για την αύξηση των εσόδων που είναι ζωτικής σημασίας για την βιομηχανία του έντυπου Τύπου έλαβε η Google. Το σχέδιο της εταιρείας επικεντρώνεται σε τρία σημεία: 1) στην εξέλιξη προϊόντων, 2) στην υποστήριξη της καινοτομίας, 3) στην έρευνα και την εκπαίδευση.

«Το Διαδίκτυο προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες για τη δημιουργία και τη διάδοση της καλής δημοσιογραφίας. Όμως υπάρχουν ταυτόχρονα εύλογα ερωτήματα σχετικά με το πώς η δημοσιογραφία υψηλής ποιότητας μπορεί να διατηρηθεί στην ψηφιακή εποχή. Μέσα από την Digital News Initiative, η Google θα συνεργαστεί στενά με τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς ώστε να βοηθήσει στην ανάπτυξη βιωσιμότερων μοντέλων ειδήσεων. Αυτή είναι μόνο η αρχή και καλούμε και άλλους να ενωθούν μαζί μας», δήλωσε ο Carlo D’Asaro Biondo, πρόεδρος στρατηγικών σχέσεων της Google στην Ευρώπη και προσέθεσε: «Η Google ανέκαθεν επιθυμούσε να γίνει φίλος και συνεργάτης της βιομηχανίας ειδήσεων».

Στο νέο πρόγραμμα της Google έχουν ήδη ενταχθεί ευρωπαϊκοί εκδοτικοί οίκοι όπως αυτοί του Guardian και των Financial Times στο Ηνωμένο Βασίλειο, της El Pais στην Ισπανία και της La Stampa στην Ιταλία.