Ένα δισ. δολάρια μέσω PayPal σε δωρεές κατά τη διάρκεια των εορτών

Ένα δισ. δολάρια μέσω PayPal σε δωρεές κατά τη διάρκεια των εορτών
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H εταιρεία ανακοίνωσε ότι οκτώ εκατ. χρήστες της από 181 χώρες δώρισαν 971,21 εκατ. δολάρια σε 282.053 οργανισμούς στο τέλος του 2016.

H online εταιρεία πληρωμών ανακοίνωσε ότι οκτώ εκατ. χρήστες της από 181 χώρες δώρισαν 971,21 εκατ. δολάρια σε 282.053 οργανισμούς στο τέλος του 2016. Το ποσό αυτό, ωστόσο, αποτελεί ένα μέρος από τα επτά δισ. δολάρια που έχει δωρίσει συνολικά η PayPal μέσω της υπηρεσίας της σε φιλανθρωπίες τους τελευταίους 12 μήνες.

Η «περίοδος» δωρεών, κατά τη διάρκεια των εορτών, ξεκινά επίσημα τον Νοέμβριο, όμως η εταιρεία δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτές τις εβδομάδες του έτους, καθώς όχι μόνο προσπάθησε να επιταχύνει τη διαδικασία των δωρεών σε συνεργασία με την GoFundMe, αλλά ώθησε όλους να δημιουργήσουν τις δικές τους φιλανθρωπικές εκστρατείες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το μεγαλύτερο ποσό που δόθηκε ήταν 230.000 δολάρια και το μέσο ποσό ήταν 93 δολάρια, πάνω δηλαδή από τον πολυετή μέσο όρο 89 δολαρίων, αλλά υπήρχαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που έδωσαν ένα ή και πέντε δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κινητές δωρεές διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο κατά τα προηγούμενα έτη, με το 21% του συνόλου των εισφορών να προέρχεται από smartphones ή τάμπλετς.

«Είμαστε ευγνώμονες για τη γενναιοδωρία που έδειξαν οι χρήστες της PayPal την περίοδο των διακοπών», δήλωσε ο CEO της εταιρείας Νταν Σούλμαν, προσθέτοντας: «Προσβλέπουμε σε ακόμη ένα χρόνο καινοτομίας γύρω από νέες υπηρεσίες και δυνατότητες, έτσι ώστε όλοι μας να μπορέσουμε να επιδράσουμε θετικά σε κάθε κοινότητα σε όλο τον κόσμο όπου η PayPal προσπαθεί να εξυπηρετήσει».