Οι πωλήσεις iPhone σε Κίνα και Ινδία απογειώνουν τα κέρδη της Αpple

Οι πωλήσεις iPhone σε Κίνα και Ινδία απογειώνουν τα κέρδη της Αpple

Οι αναλυτές έχουν στραμμένο σήμερα το βλέμμα τους στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας. 

Μεταξύ 57 και 59 εκατομμυρίων συσκευών αναμένεται να διαμορφωθούν οι πωλήσεις iPhone για το πρώτο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με τους αναλυτές. Ο τεχνολογικός κολοσσός θα ανακοινώσει σήμερα τα επίσημα οικονομικά αποτελέσματα για το διάστημα αυτό και οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο γεγονός πως οι πωλήσεις σε αναπτυσσόμενες οικονομίες –και κυρίως στην Κίνα, στην Ινδία και στην Βραζιλία- θα καθορίζουν τα κέρδη και τα έσοδα της Apple.

Ακόμη και η πιο απαισιόδοξη πρόβλεψη, ωστόσο, κάνει λόγο για σημαντική άνοδο των κερδών στο πρώτο τρίμηνο. Πιο συγκεκριμένα, οι εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη 12,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 56 δισεκατομμυρίων εσόδων. Τα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να διαμορφωθούν σε 2,16 δολάρια. Επιπλέον, αν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη στην οποία συγκλίνουν οι περισσότεροι αναλυτές για αύξηση κερδών και εσόδων άνω του 25% στο δεύτερο τρίμηνο, τότε θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη άνοδο των μεγεθών της εταιρείας από το 2011.

Μόνη «παραφωνία» στη θετική εικόνα των αποτελεσμάτων της Apple είναι οι πωλήσεις των iPad που συνεχίζουν να κινούνται καθοδικά για ένα ακόμη τρίμηνο. Οι αναλυτές εκτιμούν πως οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα 13,6 εκατομμύρια συσκευές, την ώρα που η Apple έχει ανακοινώσει ήδη την κυκλοφορία του νέου μοντέλου.

Ενδεικτικός του ενδιαφέροντος που επιδεικνύουν οι αναλυτές σε όλο τον κόσμο για τα οικονομικά αποτελέσματα της Apple, είναι ο παρακάτω πίνακας ο οποίος συγκεντρώνει τις εκτιμήσεις πληθώρας ειδικών για τις πωλήσεις των iphone στο πρώτο τρίμηνο του 2015.