Η Samsung ανακαλεί το Galaxy Note 7 μετά από ανάφλεξη της μπαταρίας του

Η Samsung ανακαλεί το Galaxy Note 7 μετά από ανάφλεξη της μπαταρίας του
epa05519885 A Samsung Galaxy Note 7 being held at the IFA trade fair in Berlin, Germany, 02 September 2016. Samsung on 02 September announced a global recall of the phablet after several devices caught fire while being charged. EPA/JANNIS MATTAR

Το νέο κινητό της νοτιοκορεάτικης εταιρείας κυκλοφόρησε μόλις πριν από μισό μήνα.

Την αντικατάσταση όλων των μπαταριών του Galaxy Note 7 που εμφανίζουν προβλήματα τα οποία μπορεί να φτάσουν ως και την ανάφλεξη κατά τη φόρτιση, καθώς και το πάγωμα των πωλήσεων του κινητού σε δέκα αγορές σε όλο τον κόσμο, αποφάσισε η Samsung.

Αυτό ανακοίνωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής κινητής της κορεατικής εταιρείας σε συνέντευξη Τύπου, με τις ΗΠΑ να βρίσκονται μεταξύ των αγορών που επηρεάζονται. Παρόλα αυτά στη λίστα δεν είναι η Κίνα, τα μοντέλα της οποίας χρησιμοποιούν άλλου τύπου μπαταρίες.

Έχουν περάσει μόλις δύο εβδομάδες από την επίσημη κυκλοφορία του νέου κινητού, και η Samsung δέχεται ένα τεράστιο πλήγμα στο πρεστίζ της. Υπολογίζεται ότι έχουν πουληθεί μέχρι στιγμής 2,5 εκατ. συσκευές, με την κατασκευάστρια εταιρεία να προγραμματίζει να αντικαταστήσει μόνο όσες μπαταρίες θεωρούνται ελαττωματικές.

Το κόστος όλης αυτής της διαδικασίας δεν μπορεί να υπολογιστεί ακόμη, όμως αναμένεται να είναι πραγματικά πολύ μεγάλο. Σε αυτήν την εξίσωση μπαίνει και η πορεία της μετοχής της εταιρείας, η οποία μετά την είδηση ότι σημειώθηκαν περιστατικά ανάφλεξης κινητών κατά τη διάρκεια της φόρτισης, πήρε την κάτω βόλτα. Μόνο την Πέμπτη η χρηματιστηριακή της αξία μειώθηκε κατά 7 δισ. δολάρια.

Η Samsung γνωστοποίησε ότι οι πωλήσεις στις αγορές που «πάγωσαν» προσωρινά θα συνεχιστούν μόνο όταν ολοκληρωθεί η αντικατάσταση των μπαταριών.