Πτώση στις μετοχές της Samsung προκάλεσε η… φωτιά στις μπαταρίες του νέου Galaxy

Πτώση στις μετοχές της Samsung προκάλεσε η… φωτιά στις μπαταρίες του νέου Galaxy
NEW YORK, NY - AUGUST 13: Guests demo the new Galaxy S6 edge+ and Galaxy Note5 at Samsung Unpacked 2015 on August 13, 2015 in New York City. (Photo by Ilya S. Savenok/Getty Images for Samsung)

7 δισεκατομμύρια στοίχισαν τα προβλήματα στη ποιότητα των νέων συσκευών. 

Τα προβλήματα ποιότητας μαζί με τις ήδη υπάρχουσες ελλείψεις εφοδιασμού ανάγκασαν την Samsung Electronics να καθυστερήσει περαιτέρω τις αποστολές του τελευταίου premium smartphone της Galaxy Note 7, προκαλώντας μια πτώση στις μετοχές της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής smartphone στον κόσμο.

Η εταιρεία από τη Νότια Κορέα δήλωσε την Πέμπτη ότι ανέστειλε τις αποστολές του Note 7 στους τρεις μεγαλύτερους παρόχους της χώρας, λόγω των επιπλέον ελέγχων ποιότητας που έπρεπε να γίνουν χωρίς να προχωρήσουν σε διευκρινίσεις.

«Οι καθυστερήσεις στην αποστολή του Galaxy Note 7 οφείλεται σε πρόσθετες δοκιμές που διεξάγονται για την ποιότητα του προϊόντος» ανέφερε η Samsung σε δήλωση της. Βέβαια, τον γύρο του διαδικτύου είχαν κάνει ήδη δημοσιεύματα που ήθελαν κάποιους χρήστες να αναφέρουν πώς εξερράγη η μπαταρία του Galaxy Note 7.

Το περιστατικό αυτό είναι το τελευταίο πλήγμα για την εταιρεία, η οποία έπρεπε να καθυστερήσει την προώθηση των νέων συσκευών επειδή το απόθεμα που είχε δε μπορούσε να ανταποκριθεί στην ζήτηση που υπήρχε.

Τα προβλήματα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση των μετοχών της εταιρείας. Για την ακρίβεια, οι μετοχές της υποχώρησαν κατά 2,5 % και η Samsung SDI (βασικό πάροχος μπαταρίας του Galaxy Note ) υποχώρησε κατά 6,1 % , έναντι πτώσης 0,2% της ευρύτερης αγοράς. Να σημειωθεί πως η τιμή της μετοχής είχε χτυπήσει ρεκόρ την προηγούμενη εβδομάδα.

«Η Samsung Electronics εξετάζει τα προβλήματα και περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνάς» ανέφερε η Samsung SDI.

Η Samsung αναμένεται να αντιμετωπίσει νέα προβλήματα μόλις η αντίπαλος της – η Apple – κυκλοφορήσει το νέο iPhone την επόμενη εβδομάδα.

Αν συνεχιστούν τα προβλήματα με τον εφοδιασμό των καταστημάτων με τις νέες συσκευές, η εταιρεία θα μπορούσε να δει μια απότομη πτώση στα κέρδη της.

Να θυμίσουμε πως η Samsung πέρυσι είχε αναφέρει απογοητευτικές πωλήσεις, λόγω των ελλείψεων στα Galaxy S6.

Ο Jeff Kim, αναλυτής της Hyundai Securities, δήλωσε ότι οι πρόσθετοι έλεγχοι ποιότητας φάνηκαν να συνδέονται με τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί σχετικά με τη μπαταρία και θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν γρήγορα με την αντικατάσταση μονάδων ή τμημάτων.

«Αυτού το είδους οι αρχικές δυσλειτουργίες είναι συχνό φαινόμενο για τα νέα smartphones . Η έλλειψη εφοδιασµού των νέων συσκευών θα μπορούσε να λυθεί αφού τα προβλήματα θα μπορούσαν να μετριαστούν με μια αντικατάσταση εξαρτημάτων και αλλάζοντας το σχεδιασμό των κυκλωμάτων» έγραψε την Πέμπτη.