Ο Έλον Μασκ τα βάζει με υπάλληλο για το «εκτεταμένο σαμποτάζ» που υπέστη η Τesla

Ο Έλον Μασκ τα βάζει με υπάλληλο για το «εκτεταμένο σαμποτάζ» που υπέστη η Τesla
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η πλήρης έκταση του σαμποτάζ δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη, αλλά η κατάσταση δεν είναι καλή.

Για «εκτεταμένο σαμποτάζ» από υπάλληλο μίλησε ο Έλον Μασκ, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, Τesla.

Σε ένα μέιλ που εστάλη στους υπαλλήλους του, ο Μασκ δήλωσε ότι ένας δυσαρεστημένος υπάλληλος είχε χακάρει το σύστημα της εταιρείας σε προσπάθεια να διακόψει την κατασκευή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, Tesla 3.

«Εξεπλάγην όταν έμαθα μέσα στο Σαββατοκύριακο για έναν υπάλληλο της Tesla που έχει κατορθώσει να κάνει ένα εκτενές και καταστροφικό σαμποτάζ στις δραστηριότητές μας», έγραψε. «Αυτό περιλάμβανε αλλαγές απευθείας στον κώδικα του Λειτουργικού Συστήματος Παραγωγής της Tesla με ψεύτικα ονόματα χρήστη και την εξαγωγή μεγάλων ποσοτήτων εξαιρετικά ευαίσθητων δεδομένων της εταιρείας σε σε άγνωστους παραλήπτες, χωρίς έγκριση».

Στην επιστολή επισημαίνεται ακόμη ότι «η πλήρης έκταση των ενεργειών του σαμποτέρ δεν είναι ακόμη ξεκάθαρες, αλλά τα όσα έχει παραδεχθεί μέχρι στιγμής είναι πολύ άσχημα». Ο συνιδρυτής της Tesla υποστηρίζει ότι ο σαμποτέρ φέρεται να οδηγήθηκε στην απόφαση να προβεί στις παραπάνω ενέργειες επειδή δεν έλαβε κάποια προαγωγή που επιθυμούσε.

Η αποκάλυψη αυτή βγήκε στο φως της δημοσιότητας σε μια περίοδο που η εταιρεία προβαίνει σε μαζικές απολύσεις προκειμένου να περιορίσει τις δαπάνες και να ενισχύσει την κερδοφορία της.

Υπενθυμίζεται ότι 2016, μετά την έκρηξη πυραύλου της SpaceX, ο Μασκ και ο διευθυντής επιχειρήσεων της εταιρείας είχαν επίσης εξετάσει το ενδεχόμενο σαμποτάζ.