Η Τουρκία επιμένει: Περιμένουμε άμεσα την έκδοση των 8 στρατιωτικών

Η Τουρκία επιμένει: Περιμένουμε άμεσα την έκδοση των 8 στρατιωτικών

"Όσοι συμμετέχουν σε πραξικόπημα και διαφεύγουν σε ξένες χώρες θα πρέπει να εκδίδονται" υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.

Η Τουρκία αναμένει “το συντομότερο δυνατό” την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα ζητώντας άσυλο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάκ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την επίσημη θέση της Άγκυρας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Αναφορικά με την προσωρινή παροχή ασύλου στον έναν από τους στρατιωτικούς τη χαρακτήρισε “εξαιρετικά λανθασμένη απόφαση”. Συμπλήρωσε ότι “όσοι συμμετέχουν σε πραξικόπημα και διαφεύγουν σε άλλες χώρες θα πρέπει να εκδίδονται”. Υπενθύμισε ότι Τουρκία και Ελλάδα είναι γειτονικές χώρες και ότι “υπάρχουν προβλήματα, όπως αυτά που συμβαίνουν στο Αιγαίο”,  τονίζοντας ότι “θεωρούμε σημαντική την επίλυσή τους μέσω του διαλόγου”.

Σημειώνεται ότι ο Άρειος Πάγος, ανεξαρτήτως του τι θα αποφασισθεί για τη χορήγηση ασύλου, έχει αποφασίσει να μην εκδοθεί κανείς από τους “8” στην Τουρκία.

Τέλος, σημειώνεται ότι η τουρκική κυβέρνηση ενέκρινε την επέκταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που είχε επιβληθεί στη χώρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στη χώρα.

Πηγή: news247.gr