Είναι τα έξυπνα» ρολόγια το μέλλον της διαφήμισης;

Είναι τα έξυπνα» ρολόγια το μέλλον της διαφήμισης;

Τηλεόραση, υπολογιστής, κινητό και τώρα μια τέταρτη οθόνη - αυτή του ρολογιού έρχεται να προστεθεί στην αγορά της διαφήμισης. 

Ξεχάστε όσα ξέρατε για τα πιο λεπτά laptops της αγοράς, tablets και μικρό gadgets. Το μέλλον της τεχνολογίας ανήκει στα «έξυπνα ρολόγια» (smartwatches), με τις μεγαλύτερες εταιρείες όπως Sony, Samsung και Motorola να έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους και την Apple να έχει δηλώσει ανοιχτά ενδιαφέρον και το 15% των καταναλωτών να κυκλοφορεί ήδη με το ρολόι στον καρπό.

Κάθε φορά που ψάχνετε κάτι στον υπολογιστή σας, θα έχετε παρατηρήσει πως ξεκινούν τα εμφανίζονται αντίστοιχες διαφημίσεις στην οθόνη σας. Πως θα σας φαινόταν, αν αυτές οι διαφημίσεις εμφανίζονταν πλέον στο ρολόι σας;

Το θέμα των smartwatches είναι κόκκινο πανί για τους γκατζετάκηδες, με μερικούς από αυτούς να μη θεωρούν πως πρόκειται για ένα νέο μέσο για να διαφημιστείς. Ο Doug Hecht, Πρόεδρος και Chief Operating Officer της ψηφιακής υπηρεσίας Digitaria, δήλωσε μάλιστα πως τα smartwatches δε θα έχουν μεγάλη διαφορά από τα κινητά – ίσως να είναι μια επέκταση του mobile advertising, χωρίς όμως να αντιπροσωπεύουν κάτι ιδιαίτερο για τους διαφημιστές. Η αλλαγή θα γινόταν, μόνο, αν οι καταναλωτές αποφάσιζαν να δώσουν περισσότερα στοιχεία, ώστε να υπάρχουν πιο στοχευμένες διαφημίσεις.

Πως θα γινόταν αυτό; Με τη διαδικασία της «έξυπνης στόχευσης». Αν με κάποιον τρόπο δηλαδή, για παράδειγμα παρακολουθώντας τα ενδιαφέροντα σου στο Facebook, όταν ταξιδεύεις έρχονται στο ρολόι σου διαφημίσεις με τα πιο ωραία καφέ στην ακτίνα σου.

Οι ειδικοί, όμως, φέρνουν στο προσκήνιο ένα σημαντικό ερώτημα. Αν κάποιος παίρνει ήδη τις ειδοποιήσεις στο smartphone, τι θα γίνει αν παίρνει διαφημίσεις και στο ρολόι του;

Τι παραπάνω να κάνει το ρολόι από το κινητό; Και όμως υπάρχουν τόσα. Ξεκινώντας από τα βασικά, το κινητό παρέχει εφαρμογές για να μπορείς να ελέγχεις τη κατάσταση της υγείας σου (βλέπε τους ρυθμούς της καρδιάς σου) αλλά όχι σε 24ωρη βάση – όπως θα μπορούσε το ρολόι. Το ρολόι θα μπορούσε να συνεργαστεί με ασφαλιστικές εταιρείες, ώστε να παρέχεται ένας διαρκής έλεγχος.

Ο καιρός, μόνο, θα αποδείξει αν το καρπός μας γίνει ο νέος πίνακας ανακοινώσεων.

Διαβάστε ακόμα:

Λειτουργικό σύστημα για «έξυπνα» ρολόγια από την Google

Οι καλύτερες διαφημίσεις, σύμφωνα με το TED

Instagram: τώρα και με διαφημίσεις