iPad: Ήρθε για να μας αλλάξει τη ζωή

iPad: Ήρθε για να μας αλλάξει τη ζωή

Πως η ταμπλέτα της Apple άλλαξε τη καθημερινότητα μας, τις συνήθειες μας και την επαγγελματική μας ζωή.

Όταν πριν τέσσερα χρόνια έκανε την εμφάνιση του iPad κανείς δεν περίμενε πως τελικά θα επηρέαζε σε τέτοιο βαθμό τη καθημερινότητα μας. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μετά από πολλές απογοητευτικές προσπάθειες όπως τα netbooks, βρήκαν επιτέλους τον τρόπο για να κυριαρχήσουν με απλό τρόπο στις καθημερινές εργασίες μας.

Η μέρα πλέον ξεκινάει με ξυπνητήρι και αφύπνιση στο iPad. Στα γρήγορα χουζουρεύοντας στο κρεβάτι ακόμα μπορείτε να περιηγειθείτε στο διαδίκτυο με το Safari και να μάθετε τα πρώτα νέα.

Μέσα στο μετρό το iPad είναι η παρέα μας. Σελίδες βιβλίων, ειδήσεις αλλά και μια ματιά στα email μας συνοδεύουν στη διαδρομή μας. Ίσως ακόμα και η Powerpoint παρουσίαση που έχουμε ετοιμάσει στο Keynote, ή για κάποιες μικρές διορθώσεις στα έγγραφά μέσω του Pages και του Dropbox. Και αν μας ήρθε μια ιδέα μεταξύ Συντάγματος και Ευαγγελισμού; Τότε το Simple Note ή το Evernote είναι εδώ!

Αν όμως θέλετε να έχετε τον έλεγχο της ενημέρωσής σας, τότε κατεβάζετε το Feedler Pro ή το Μr Reader που είναι RSS feeders και μπορείτε να διαμορφώσετε την καθημερινή σας εφημερίδα όχι μόνον site με site, αλλά στήλη – στήλη με χερουργική ακρίβεια.

Την ώρα που φτάνετε στο γραφείο, το iPad κουδουνίζει, καθώς η εφαρμογή Οmnifocus κατάλαβε ότι μπήκατε στο γραφείο σας και σας δείχνει την λίστα με τις δουλειές που πρέπει να γίνουν σήμερα. Όταν θα πεταχτείτε για πληρωμές στην τράπεζα το Omnifocus θα σας ξαναειδοποιήσει για όλες τις δουλειές που πρέπει να κάνετε στην τράπεζα.

Και ενώ ετοιμάζετε την ατζέντα του meeting των 12.00 στέλνοντας ειδοποιήσεις στους υπόλοιπους συμμετέχοντες με την εφαρμογή Meetings, σας έρχεται ειδοποίηση από την εφαρμογή Footprints που έχετε εγκαταστήσει και στο iPod Touch του 12χρονου γιου σας, ότι ο μικρός αποκρύνθηκε από την καθημερινή του διαδρομή. «Πάλι κοπάνα, κάνει» σκέφτεστε ενώ στο ημερολόγιό σας Smart Day έρχεται ο προγραμματισμός της ερχόμενης εβδομάδας από τους συνεργάτες σας! Ώρα για υπαγορεύσεις – υπενθυμήσεις στον εαυτό σας με το Recorder App.

Μια τελευταία ματιά στις σημειώσεις πριν το meeting, στην εφαρμογή Meetings και βλέπετε το προφίλ των ατόμων που θα συναντήσετε, για να μην ξεχάσετε τα ονόματά τους ενώ σας έρχετε μια ειδοποίηση από την γυναίκα σας στην εφαρμογή Reminders με την ένδειξη να κουδουνίσει στις 6: Μην ξεχάσεις το κρασί για το δείπνο! Μπαίνεις στο μίτινγκ και ανοίγεις το Notability που ηχογραφεί τις συνομιλίες ενώ κρατάτε χειρόγραφες σημειώσεις. Σημειώνετε σε ποιό σημείο ειπώθηκε κάτι ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα.

Όχι το iPad δεν είναι μόνο για τους εργασιομανείς. Για τους φανατικούς του Twitter το Hootsuite δημιουργεί ατελείωτες λίστες με αναζητήσεις για ότι τρέχει κάθε μέρα. Ένα ενδιαφέρον τουιτάρισμα το στέλνετε άμεσα με email μέσα από την εφαρμογή Tweetboot στον συνεργάτη σας.

Αν πάλι όλα αυτά σας φαίνονται πολύπλοκα. Τότε απλά απολαύστε μια ταινία ή γίνετε για λίγο φωτογράφος!

Για περισσότερα πάνω στο iPad , αλλά και σε όλα τα Apple προϊόντα επισκεφτείτε τα καταστήματα της iSystem | Apple Premium Reseller & Apple Premium Service Provider 2013 – 2014.
www.i-system.gr

Διαβάστε ακόμα:

Gadgets που τα θέλουμε όλοι

Τα apps που σας κόβουν τις κακές συνήθειες

Περισσότερα από 430.000 tablets πουλήθηκαν στην Ελλάδα