Καλοσωρίστε το πρώτο 3D printed supercar στον κόσμο

Καλοσωρίστε το πρώτο 3D printed supercar στον κόσμο

Τα μέρη του κατασκευάστηκαν από ανθρακονήματα και το βάρος του δεν ξερερνά τ α 640 κιλά. 

Το «Blade» είναι ένα «σχεδον» κλασικό supercar. Είναι ελαφρύ, κομψό και πολύ γρήγορο, που μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,2 δευτερόλεπτα. Αυτό που το κάνει να διαφέρει από τα υπόλοιπα supercars βρίσκεται στον τρόπο κατασκευής του. Το «Blade» είναι το πρώτο αυτοκίνητο του είδους του που κατασκευάστηκε με χρήση της τεχνολογίας της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Κατασκευάστρια εταιρεία του Blade είναι η νεοφυής Divergent Microfactories, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο. Το νέος της όχημα κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου με χρήση των τρισδιάστατων εκτυπωτών. Και αυτό του δίνει πολλά πλεονεκτήματα.

Σύφμωνα με τους κατασκευαστές του το βάρος του είναι ελαφρύτερο κατά 90%, καθώς στην κατασκευή του δεν χρησιμοποιείται αλουμίνιο ή ατσάλι, αλλά μέρη από ανθρακονήματα. Έτσι, το συνολικό του βάρος περιορίζεται στα 635 κιλά χωρίς αυτό να μειώνει τίποτα σε σχέση με την ασφάλεια του. Για την ακρίβεια, είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά, από άποψη κατασκευής αυτοκίνητα.

Το Blade είναι εξοπλισμένο με έναν κινητήρα 700 ίππων, που μπορεί  να λειτουργεί τόσο με βενζίνη όσο  και με συμπιεσμένο φυσικό αέριο. Αλλά όπως επιμένει ο Kevin Czinger, ο CEO της Divergent που μίλησε σε συνέντευξη στο Forbes, «το πώς κατασκευάζουμε τα πράγματα είναι πιο σημαντικό από το τι καύσιμα χρησιμοποιούμε.»

Η εταιρεία σκοπεύει να δημιουργήσει και να πουλήσει έναν συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων. Στη συνέχεια, ωστόσο, σκοπεύει να πουλήσει την τεχνογνωσία του σε μικρότερους κατασκευαστές για να δημιουργήσουν τα δικά τους οχήματα.

«Πρέπει να σκεφτούμε το πώς κατασκευάζουμε αυτοκίνητα επειδή, όταν πάμε από τα 2 δισεκατομμύρια αυτοκίνητα σήμερα στα 6 δισεκατομμύρια σε μερικές δεκαετίες, αν δεν το κάνουμε θα καταστρέψουμε τον πλανήτη», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης: Το Strati είναι το πρώτο πραγματικό 3D printed αυτοκίνητο