Κατά 2 δισ. πλουσιότερος εν μία νυκτί ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Κατά 2 δισ. πλουσιότερος εν μία νυκτί ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ
Photo:

Η «εκτόξευση» της τιμής των μετοχών του Facebook έφερε τον ιδρυτή του στην 16η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.

Ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο βρίσκεται ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, καθώς η αξία της περιουσίας του «εκτοξεύθηκε» κατά περίπου 2 δισ. δολάρια το απόγευμα της Πέμπτης, όταν η τιμή των μετοχών της εταιρείας του αυξήθηκε μέσα σε λίγες ώρες από $71 σε $76.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η χρηματιστηριακή αξία των μετοχών του Facebook -εκ των οποίων ο Ζούκερμπεργκ κατέχει το 28,2%- έχει σχεδόν διπλασιαστεί την τελευταία χρονιά.

Ο 30χρονος ιδρυτής και CEO του Facebook είναι κάτοχος μιας περιοσίας που αγγίζει πλέον τα 33,3 δισ. δολάρια. Αυτό τοποθετεί τον Ζούκερμπεργκ στην 16η θέση στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, μπροστά από τους ιδρυτές της Google και τον CEO της Amazon, Τζεφ Μπέζο.

«Πρόκειται να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κιρκπάτρικ, συγγραφέας του βιβλίου The Facebook Effect.

Το χρηματιστηριακό «ράλι» της μετοχής του Facebook ανέβασε την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα 192 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας κολοσσούς, όπως οι AT&T, Coca-Cola και IBM. Μόλις μία δεκαετία μετά την ίδρυση του, το Facebook βρίσκεται μόλις ένα βήμα πριν από την ένταξή του στο «κλαμπ των δισεκατομμυρίων και άνω», στο οποίο ανήκουν οι «γίγαντες» της τεχνολογίας Apple, Google και  Microsoft.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς το Facebook άλλαξε τον κόσμο

Όλη η σοφία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Όταν ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ βγαίνει για «ψώνια»

Η νέα μεγάλη ιδέα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ