Καταγγελίες χρηστών: Κινητά της Samsung στέλνουν φωτογραφίες τους σε άλλους

Καταγγελίες χρηστών: Κινητά της Samsung στέλνουν φωτογραφίες τους σε άλλους

«Πονοκέφαλος» στους κατόχους συσκευών S9/S9 Plus, αφού πλέον οι φωτογραφίες τους μπορεί να δημοσιευτούν σε τυχαίες επαφές τους.

Άσχημα νέα για τους χρήστες κινητών τηλεφώνων της Samsung στις ΗΠΑ: κάποιες συσκευές στέλνουν στην τύχη φωτογραφίες που βρίσκονται στη μνήμη του κινητού τους σε αποθηκευμένες επαφές , χωρίς την συγκατάθεσή τους. Όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Gizmodo, χρήστες παραπονιούνται για το ζήτημα αυτό τόσο σε δημόσια όσο και σε επίσημα φόρουμ της εταιρείας. Συγκεκριμένα, ένας χρήστης αναφέρει ότι το κινητό του έστειλε όλες τις φωτογραφίες του στην κοπέλα του.

Οι φωτογραφίες στέλνονται μέσα από την προεπιλεγμένη εφαρμογή μηνυμάτων, Samsung Messages, της εταιρείας. Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές, η εφαρμογή δεν εμφανίζει καν στους χρήστες ότι τα αρχεία έχουν σταλεί, και πολλοί ανακαλύπτουν τι έχει συμβεί αφού λάβουν μια απάντηση από τον παραλήπτη των φωτογραφιών.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Samsung που μίλησε στην ιστοσελίδα The Verge, η εταιρεία «γνωρίζει για τις αναφορές» και οι τεχνικές της ομάδες «το εξετάζουν». Στα φόρουμ αναφέρεται ότι τα μοντέλα Galaxy S9 και S9+ έχουν επηρεαστεί, αλλά μπορεί και να μην είναι τα μόνα που έχουν προσβληθεί από το συγκεκριμένο πρόβλημα του λογισμικού.