Κι όμως η Apple δεν είναι πρώτη σε πωλήσεις smartphones – Ποιος τεχνολογικός κολοσσός την «εκθρόνισε»

Κι όμως η Apple δεν είναι πρώτη σε πωλήσεις smartphones – Ποιος τεχνολογικός κολοσσός την «εκθρόνισε»

Η IDC σημειώνει ότι για πρώτη φορά από το 2010, η Apple δεν βρίσκεται στην πρώτη ή δεύτερη θέση σε όρους μεριδίου αγοράς.

Ναι μεν η Apple να ανακοίνωσε ιδιαιτέρως ισχυρές οικονομικές επιδόσεις για το τρίτο τρίμηνο χρήσης. αλλά όπως φαίνεται έχασε όχι μόνο την πρώτη αλλά και τη δεύτερη θέση στη λίστα με τις κορυφαίες, βάσει όγκου πωλήσεων, εταιρείες έξυπνων κινητών. Ο ανταγωνισμός από την Κίνα αποδεικνύεται αρκετά σκληρός τόσο για τον αμερικανικό κολοσσό όσο και για την νοτικορεατική Samsung, που κρατάει τα ηνία στην αγορά.

Στοιχεία των εταιρειών ερευνών International Data Corporation (IDC), Counterpoint Research, IHS Markit και Canalys αποκαλύπτουν ότι η κινεζική Huawei υποσκέλισε την Apple το τρίμηνο Απριλίου- Ιουνίου, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση. Σύμφωνα με την IDC η Huawei πούλησε 54,2 εκατομμύρια συσκευές έξυπνων κινητών παγκοσμίως, με τον όγκο των πωλήσεών της να είναι αυξημένος κατά 40,9% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στην ίδια περίοδο οι πωλήσεις της Apple αυξήθηκαν μόλις 0,7% στα 41,3 εκατ. συσκευές. Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι τα έσοδα της κορυφαίας, βάσει κεφαλαιοποίησης, εταιρείας του πλανήτη, είναι πολύ υψηλότερα, χάρη στις υψηλές τιμές των iPhone.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία η Huawei έχει σήμερα μερίδιο αγοράς 15,8% και η Apple 12,1%. Στην κορυφή με μερίδιο 20,9% παραμένει η Samsung, παρά το γεγονός ότι είδε τον όγκο των πωλήσεών της να υποχωρεί κατά 10,4% σε σχέση με πέρυσι.

Η IDC σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά από το 2010, που η Apple, δεν βρίσκεται στην πρώτη ή δεύτερη θέση σε όρους μεριδίου αγοράς.

Συνολικά η αγορά έξυπνων κινητών ήρθε αντιμέτωπη με πτώση 1,8% το τρίμηνο Απριλίου- Ιουνίου.