Κικίλιας: «Μόνο τυχαία δεν ήταν η επιχείρηση σύλληψης του Ν. Μαζιώτη»

Κικίλιας: «Μόνο τυχαία δεν ήταν η επιχείρηση σύλληψης του Ν. Μαζιώτη»

Η αστυνομία έχει στα χέρια της σημαντικά στοιχεία για την τρομοκρατία μετά τη σύλληψη Μαζιώτη, δηλώνει ο υπουργός Δημοσίας Τάξης.

Για την χθεσινή, αιματηρή επιχείρηση σύλληψης του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικού Αγώνα», Νίκου Μαζιώτη, μίλησε σήμερα το πρωί σε δημοσιογράφους ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας.

«Αυτό για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η χθεσινή επιχείρηση. Άλλωστε, χωρίς τυμπανοκρουσίες ξετυλίγεται στην Αθήνα το πρόγραμμα “Θησέας” που έχει να κάνει με την αστυνόμευση στο κέντρο της πόλης, από διαμέρισμα σε διαμέρισμα, περιλαμβάνει πάνω από 800 αστυνομικούς και όλες τις μονάδες σε συνεργασία», είπε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega» και εξέφρασε εκ μέρους του και εκ μέρους του πρωθυπουργού «ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κορίτσι της αντιτρομοκρατικής», που παρακολούθησε αρχικά τον αρχιτρομοκράτη.

«Η επιχείρηση για συνεργούς και κρησφύγετα του Μαζιώτη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη δήλωσε ακόμη ο υπουργός στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και επισήμανε ότι «αποτέλεσμα της σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη είναι ότι υπάρχουν σημαντικά στοιχεία για την τρομοκρατία στα χέρια της αστυνομίας».

Ο κ. Κικίλιας συνεχάρη και πάλι τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη, ενώ αναφέρθηκε και στον αστυνομικό που τραυματίστηκε. «Στο πρόσωπο του αστυνομικού που τραυματίστηκε, θέλω να πως ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες της ελληνικής αστυνομίας» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στον Μαζιώτη, είπε ότι πυροβολούσε “χωρίς αιδώ και χωρίς να τον ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή».

Διαβάστε ακόμη:

Στα ίχνη των συνεργών του Μαζιώτη βρίσκεται η ΕΛΑΣ

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη Μαζιώτη

Στον Ευαγγελισμό τραυματισμένος ο τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης