Η Κίνα κάνει πλάκα στον Τραμπ: «Θα πρέπει να πάρει Huawei αντί για iPhone»

Η Κίνα κάνει πλάκα στον Τραμπ: «Θα πρέπει να πάρει Huawei αντί για iPhone»

Εκπρόσωπος της κινεζικής κυβέρνησης διασκέδασε τις εντυπώσεις μετά τα ερωτήματα για το πώς χρησιμοποιεί το προσωπικό του κινητό ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η Κίνα «τρολάρει» την αγάπη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τα iPhone. Σε συνέντευξή της την Πέμπτη, η Hua Chunying, εκπρόσωπος της κινεζικής κυβέρνησης και αναπληρώτρια διευθύντρια του τμήματος πληροφοριών του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, δήλωσε πως εάν οι Αμερικανοί «ανησυχούν τόσο πολύ για το ότι τα iPhone παρακολουθούν τα τηλεφωνήματά τους, μπορούν να χρησιμοποιήσουν κινητά Huawei». Τα σχόλια δημοσιεύτηκαν νωρίτερα χθες στην εφημερίδα The Washington Post και την ιστοσελίδα The Verge.

Το σχόλιο έρχεται μετά τη δημοσίευση ενός ρεπορτάζ της The New York Times την Τετάρτη, όπου αναφερόταν ότι Κινέζοι πράκτορες άκουγαν τις συνομιλίες του προέδρου Τραμπ από το προσωπικό του iPhone. Το δημοσίευμα ισχυριζόταν ότι ο Τραμπ έχει αρνηθεί να παραδώσει το iPhone, παρά τις ανησυχίες για θέματα ασφαλείας, και η χρήση του τηλεφώνου σημαίνει ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να ακούει τις πιο προσωπικές του συνομιλίες.

Η Huawei είναι πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, πίσω από την Samsung και ξεπερνώντας κατά μια θέση την Apple. Η εταιρεία κατασκευάζει μια μεγάλη ποικιλία συσκευών που είναι σχεδιασμένες για να ανταγωνίζονται το iPhone, αλλά λίγες μόνο από αυτές τις συσκευές πωλούνται στις ΗΠΑ. Τα τηλέφωνα της Huawei αποτελούν την κορυφαία επιλογή για τα στελέχη της κινεζικής κυβέρνησης. Μάλιστα, η πώληση των συγκεκριμένων κινητών τηλεφώνων έχει απαγορευτεί στις ΗΠΑ, λόγω ανησυχιών της αμερικανικής κυβέρνησης ότι δεν είναι ασφαλή.

Παρά το δημοσίευμα της The New York Times, η Hua δήλωσε σε συνέντευξή της ότι οποιοσδήποτε υπαινιγμός ότι η Κίνα κατασκοπεύει τα τηλεφωνήματα του Αμερικανού προέδρου είναι «ψευδείς ειδήσεις».