Κινητά με πλήκτρα σε κώδικα Μπράιγ

Κινητά με πλήκτρα σε κώδικα Μπράιγ

Σε διάφορα χρώματα και συνδυασμούς τα κινητά που κοστίζουν περίπου 73 ευρώ θα βοηθήσουν όσους έχουν προβλήματα με την όραση τους. 

Ένα κινητό με πλήκτρα σε κώδικα Μπράιγ, το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν όσοι άνθρωποι έχουν προβλήματα με την όραση τους, ανακοίνωσε η βρετανική OwnFone.

Τα τελευταία χρόνια είχαν γίνει προσπάθειες και από άλλες εταιρείες ώστε να κατασκευάσουν κινητά για ανθρώπους με μειωμένη όραση αλλά δεν απέδωσαν καρπούς.

Χρησιμοποιώντας τις «μαγικές» δυνατότητες της τρισδιάστατης εκτύπωσης, η εταιρεία σχεδίασε το πρώτο κινητό στον κόσμο που δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχό του να αξιοποιήσει τις λειτουργίες του απλώς ψηλαφώντας τα κουμπιά του.

Πιο αναλυτικά, η ενσωμάτωση του κώδικα Μπράιγ στα πλήκτρα γίνεται με την τρισδιάστατη εκτύπωση της πρόσοψης της συσκευής, μέσω μιας διαδικασίας που έχει κατοχυρώσει με πατέντα η OwnFone. Έτσι, η πρόσοψη δημιουργείται κατά παραγγελία του χρήστη και όπως εκείνος επιθυμείς, δηλαδή κάποιος θα μπορεί να επιλέξει αν το τηλέφωνό του θα έχει 2 ή 4 πλήκτρα ταχείας κλήσης, όπως και τι θα αναγράφεται σε κάθε ένα από αυτά.

Οι συσκευές είναι  διαθέσιμες μόνο στη Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι στιγμής, αλλά αναμένεται η εξαγωγή και σε άλλες χώρες.

Η ίδια διαδικασία δίνει τη δυνατότητα χρήσης της συσκευής και από άτομα με προβλήματα όρασης που δεν ξέρουν τον κώδικα Μπράιγ. Σε αυτή την περίπτωση, στα κουμπιά εκτυπώνεται ανάγλυφο συμβατικό κείμενο.

Διαβάστε ακόμα:

Οι «έξυπνες» συσκευές απειλούν την όρασή μας

«Έξυπνα» παπούτσια καθοδηγούν ανθρώπους με προβλήματα όρασης

Μήπως σας παρακολουθεί η τηλεόρασή σας;