Κλεμμένα στοιχεία χρηστών του Uber στην αγορά των hackers

Κλεμμένα στοιχεία χρηστών του Uber στην αγορά των hackers

Ένα δολάριο το όνομα πωλούνται στη «μαύρη»αγορά τα data τα οποία κανείς δεν ξέρει ακόμα πώς αποκτήθηκαν.

Η αγγελία εμφανίστηκε στο AlphaBay, ένα site «μαύρης αγοράς», προσβάσιμο μόνο σε όσους έχουν τον Tor Browser (δίκτυο που απαιτεί ειδικό λογισμικό για να έχει κανείς πρόσβαση και το οποίο εξασφαλίζει στο χρήστη την ανωνυμία, καθώς και ότι οι αρχές δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν τα online ίχνη του) και υποστηρίζει ότι χιλιάδες accounts χρηστών του Uber είναι διαθέσιμα προς πώληση με τιμή 1 δολάριο ο ένας. Σε άλλη αγγελία διατίθενται πάλι στοιχεία λογαριασμών προς 5 δολάρια για κάθε έναν.

Τα στοιχεία περιλαμβάνουν ονοματεπώνυμο, username, password, μέρος του αριθμού της πιστωτικής κάρτας και αριθμό τηλεφώνου. Όποιος έχει αυτά τα στοιχεία μπορεί να μπει στον λογαριασμό του χρήστη και να κάνει ό,τι θέλει, να ανακαλύψει την ταχυδρομική του διεύθυνση και όσες άλλες πληροφορίες περιέχονται στο account του.

Δεν είναι ακόμα γνωστό πότε και πώς ακριβώς έπεσαν τα στοιχεία σε λάθος χέρια καθώς η Uber δηλώνει πως δεν υπήρξε καμία παραβίαση στα συστήματά της. Στην ίδια ανακοίνωση προτρέπει τους χρήστες της να αλλάξουν password και να μην χρησιμοποιούν τους ίδιους κωδικούς σε διαφορετικές υπηρεσίες.