Κλείνουν για 90 μέρες τρία εστιατόρια McDonald’s στη Μόσχα

Κλείνουν για 90 μέρες τρία εστιατόρια McDonald’s στη Μόσχα

Ρωσικό δικαστήριο διέταξε την αναστολή της λειτουργίας τους εξαιτίας παραβίασης υγειονομικών κανόνων.

Η ρωσική δικαιοσύνη έδωσε εντολή να κλείσουν για διάστημα 90 ημερών τρία εστιατόρια της αμερικανικής αλυσίδας γρήγορου φαγητού McDonald’s στη Μόσχα επειδή παραβίασαν υγειονομικούς κανόνες.

«Το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει τη δραστηριότητα των McDonald’s για 90 ημέρες», τη μέγιστη περίοδο που προβλέπει ο ρωσικός νόμος, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του δικαστηρίου στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Ένα τέταρτο εστιατόριο στη Μόσχα της γνωστής αλυσίδας έκλεισε σήμερα για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα, ανεβάζοντας σε έξι τα McDonald’s που έχουν κλείσει στη Ρωσία.

Το κλείσιμο των αμερικανικών εστιατορίων γίνεται λίγες εβδομάδες μετά την επιβολή εμπάργκο από τη Ρωσία στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών και αμερικανικών προϊόντων σε απάντηση στις οικονομικές και πολιτικές κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι χώρες αυτές στη Μόσχα για την κρίση στην Ουκρανία.

Τα εστιατόρια McDonald’s που έκλεισαν στη Μόσχα έχουν ιδιαίτερα συμβολική σημασία: το ένα από τα δύο είναι το πρώτο που άνοιξε στη Σοβιετική Ένωση το 1990 και το άλλο βρίσκεται δίπλα στο Κρεμλίνο.

«Οι αποφάσεις αυτές είναι αβάσιμες, το δικαστήριο επέβαλε τις πιο αυστηρές ποινές χωρίς καμία δικαιολογία», κατήγγειλε ένας από τους δικηγόρους της εταιρείας, ο Μαξίμ Τιταρένκο, ο οποίος πρόσθεσε ότι η McDonald’s θα ασκήσει έφεση.

Διαβάστε ακόμη:

Ρωσικές φάλαγγες σε ουκρανικό έδαφος βλέπει το Κίεβο

Πρώτο βήμα για εκτόνωση στην Ουκρανία