Κωνσταντοπούλου προς Βούτση: Θα μας κρίνει όλους η ιστορία

Κωνσταντοπούλου προς Βούτση: Θα μας κρίνει όλους η ιστορία

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής του προεδρείου της Βουλής.

«Σας παραδίδω την προεδρία της βουλής έχοντας υπηρετήσει το καθήκον από την πρώτη μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας μου. Έχοντας την τιμή να έχω προσπαθήσει να υλοποιήσω όλα εκείνα στα οποία αναφέρθηκα στην εναρκτήρια ομιλία μου στης 26/1/2015. Αποτελεί τιμή στην προεδρεία μου που θεωρήθηκε εμπόδιο για το μνημόνιο” είπε και σημείωσε επίσης πως είναι τιμή για εκείνη που δεν παρέδωσε τα κλειδιά και τη σφραγίδα της βουλής στους δανειστές», είπε η απελθούσα πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στον νέο πρόεδρο του σώματος, Νίκο Βούτση, κατά την καθιερωμένη τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Παράλληλα, προσέθεσε: «Σας παραδίδω ταυτόχρονα το έργο επιτροπών και εργασιών της βουλής που πρέπει να ολοκληρωθούν προς το συμφέρον της δημοκρατίας και του λαού. Σας δίνω την έκθεση της επιτροπής για τις γερμανικές οφειλές, τις δύο εκθέσεις της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και την πρόσφατη από 25/9 ενδιάμεση έκθεση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους” ανέφερε στη συνέχεια, τονίζοντας πως έχει αφήσει στο γραφείο του προέδρου της βουλής όλα τα σχετικά έγγραφα».

«Έχω αφήσει στο γραφείο σας και την έκθεση της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens και την έκθεση για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Προσδοκώ και αναμένω ότι οι πολύτιμες εργασίες θα ολοκληρωθούν. Δεν θα είμαι σε διαδικασίες προώθησης μνημονίων και κατάλυσης της δημοκρατικής λειτουργίας. Σας εύχομαι καλή θητεία και είμαι βέβαιη ότι όλους μας κρίνει η ιστορία».

Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, δήλωσε: «Κάνατε προσπάθειες και εσείς να αναβαθμιστεί η βουλή. Το σημαντικό είναι ότι τρεις φορές εκλήθη ο λαός και ιδιαίτερα την τελευταία φορά μετά γνώσεως, να δώσει την εντολή, την πυξίδα σε δυνάμεις που θα έχουν το τιμόνι πλειοψηφικά» και συμπλήρωσε:

«Είναι σαφές πως η νέα βουλή θα αποφασίσει για τη συνέχιση ή και για τη νέα ανάθεση θεμάτων κρίσιμων που αφορούν στη χώρα. Για το θέμα των επανορθώσεων και των αποζημιώσεων θα πρέπει να ενταθεί η λειτουργία αυτής της επιτροπής. Η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της όλα τα ντοκουμέντα και τα τεκμήρια για το ζήτημα του χρέους ώστε να υπάρξει το καλύτερο αποτέλεσμα για τη χώρα μας» και κατέληξε:

«Δεν θέλω να μετατρέψω την παράδοση-παραλαβή σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης αν και στο προηγούμενο διάστημα ακούστηκαν εκφράσεις που θα οδηγούσαν σε οξύτατες αντιπαραθέσεις. Όλα έχουν καταγραφεί, τα έχει αποτιμήσει ο λαός μας. Όλοι θα κριθούμε και κρινόμαστε κατ’ αρχήν από το λαό μας και ύστερα από την ιστορία».