Κουβέλης: «Αδύνατη η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Κουβέλης: «Αδύνατη η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Με τη σημερινή πολιτική του, δεν είναι δυνατή μια συνεργασία μαζί του σε κυβερνητικό επίπεδο».

Ο πρόεδρος του ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης παραχώρησε συνέντευξη τύπου κατά την επίσκεψή του στην 78η ΔΕΘ. Ο κ. Κουβέλης απέκλεισε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον συνεχίσει τη σημερινή πολιτική του και κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει τι επιλέγει: «Τη μονομερή καταγγελία του Μνημονίου, τη στάση πληρωμών;» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη τόνισε πως είναι «καταστροφική» η λογική του ΣΥΡΙΖΑ, που εκφράζεται με το σύνθημα του «ή αυτοί ή εμείς» και τροφοδοτεί μόνο έναν «κακέκτυπο δικομματισμό» ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ. Σε ερώτηση αν θα συμμετείχε σε κυβέρνηση συνεργασίας με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, χωρίς τον κ. Σαμαρά πρωθυπουργό, απάντησε ότι το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά η ουσία της πολιτικής που ακολουθείται. Σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός επιλέξει να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, σημείωσε ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει κυβέρνηση.

Κουβέλης: «Το πρόγραμμα δεν βγαίνει

Ο κ. Κουβέλης δήλωσε «υπερήφανος» για τη στάση της ΔΗΜΑΡ και για τη συμμετοχή και την αποχώρηση από την κυβέρνηση συνεργασίας. Σχετικά με τα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, τόνισε πως ο κόσμος θα αρχίσει να συνειδητοποιεί την ορθότητα των επιλογών του κόμματος του. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ ότι κινείται σε συντηρητική κατεύθυνση και η πολιτική των Μνημονίων αποδείχθηκε κοινωνικά άδικη και οικονομικά αναποτελεσματική και γι αυτό ζήτησε την αλλαγή της τώρα.

Χαρακτήρισε «λάθος» της κυβέρνησης την καλλιέργεια κλίματος υπεραισιοδοξίας ως προς το θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος. Παρουσίασε την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για τη δημιουργία του τρίτου πολιτικού πόλου, η οποία είναι και πρόταση κυβερνησιμότητας, αλλά μέχρι να διαμορφωθεί αυτή η πλειοψηφία θα συμμετέχει και σε άλλες κυβερνητικές λύσεις στη βάση προγραμματικών συμφωνιών.

Διαβάστε ακόμη: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ και σε δεύτερη δημοσκόπηση