«Λάδι στη φωτιά» το βίντεο από τη δολοφονία του 18χρονου στο Φέργκιουσον

«Λάδι στη φωτιά» το βίντεο από τη δολοφονία του 18χρονου στο Φέργκιουσον

Δύο τραυματίες και 31 συλλήψεις ο απολογισμός των ταραχών κατά τη διάρκεια της νύκτας - Για «βίαιους εγκληματίες» κάνει λόγο η αστυνομία (Βίντεο+Φωτογραφίες)

«Η αστυνομία δέχθηκε σφοδρά πυρά και 31 άνθρωποι συνελήφθησαν, ενώ δύο πολίτες τραυματίσθηκαν από τα πυρά των διαδηλωτών. Ούτε μία σφαίρα δεν ρίχθηκε από αστυνομικούς, παρά το γεγονός ότι δέχθηκαν σφοδρή επίθεση τη νύκτα της Δευτέρας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Φέργκιουσον του Μιζούρι των ΗΠΑ, ο αξιωματικός της αστυνομίας Ρον Τζόνσον, επισημαίνοντας πως οι δύο πολίτες τραυματίσθηκαν από πυρά διαδηλωτών και προσθέτοντας πως η αστυνομία κατέσχεσε δύο όπλα, καθώς και μια βόμβα μολότοφ.

«Αυτές δεν είναι ενέργειες διαδηλωτών, αλλά ενέργειες βίαιων εγκληματιών», δήλωσε ο Τζόνσον, την ώρα που το μικρό προάστιο του Σέιντ Λούις «φλέγεται» για δέκατη συνεχόμενη ημέρα, μετά την δολοφονία του άοπλου 18χρονου Αφροαμερικανού, Μάικλ Μπράουν, από έναν λευκό αστυνομικό.

«Θέλω να ενθαρρύνω τους καλούς ανθρώπους αυτής της περιοχής να διαδηλώνουν στη διάρκεια της ημέρας. Κάντε τις φωνές σας να ακουστούν, ώστε να μπορούν να σας βλέπουν, ώστε να μην είμαστε η κάλυψη βίαιων ταραχοποιών», δήλωσε ο Τζόνσον που πρόσθεσε ότι μερικοί από τους διαδηλωτές έχουν φθάσει ακόμη και από τη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια μόνο και μόνο για να διαμαρτυρηθούν.

1/6

Ωστόσο, δεν φαίνεται πως θα καταλαγιάσουν οι ταραχές στο Φέργκιουσον, παρά τις χθεσινές εκκλήσεις του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, και την απόφασή του να στείλει δυνάμεις της αμερικανικής Εθνοφρουράς στο Μιζούρι.

«Λάδι στη φωτιά» αναμένεται να ρίξει ένα νέο βίντεο που προβλήθηκε σε εκπομπή του CNN και το οποίο τράβηξε από το παράθυρό της κάτοικος του Φέργκιουσον, στο οποίο φαίνεται ο νεαρός Μάικλ Μπράουν να κείτεται νεκρός στο έδαφος, έχοντας δεχτεί τα πυρά του αστυνομικού – έξι σφαίρες εκ των οποίων οι δύο στο κεφάλι, σύμφωνα με τη νεκροψία. 

Το ερασιτεχνικό βίντεο τράβηξε με το κινητό της τηλέφωνο η Πιαζέτ Κρένσοου από το διαμέρισμά της, το οποίο είχε πλήρη εικόνα του σκηνικού, καθώς, όπως δήλωσε κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

«Από την πρώτη στιγμή που συνέβη, ήξερα ότι δεν ήταν σωστό. Ηξερα ότι η αστυνομία δεν έπρεπε να έχει κυνηγήσει αυτό το αγόρι και ταυτόχρονα να το πυροβολήσει. Και το γεγονός πως δέχθηκε πυροβολισμούς στο πρόσωπο, ήταν κάτι που μου έκανε κλικ και θεώρησα ότι έπρεπε να το δει και κάποιος άλλος, για αυτό και το μαγνητοσκόπησα» δήλωσε στο CNN η Κρένσοου.

Διαβάστε ακόμη:

Ταραχές για άλλη μια νύχτα στο Φέργκιουσον των ΗΠΑ – Live video

Βυθισμένο στο χάος το Φέργκιουσον των ΗΠΑ – Φωτογραφίες

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Φέργκιουσον

«Κύμα» οργής στις ΗΠΑ για τη δολοφονία του 18χρονου