Λαφαζάνης: Η ΔΕΗ πρέπει να παραμείνει υπό δημόσια ιδιοκτησία

Λαφαζάνης: Η ΔΕΗ πρέπει να παραμείνει υπό δημόσια ιδιοκτησία

«Η Δημόσια ΔΕΗ μπορεί και πρέπει να ανασυγκροτηθεί και να γίνει ο πυλώνας και η ατμομηχανή για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

Επίσκεψη το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ πραγματοποίησε την Κυριακή ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, Μανώλη Παναγιωτάκη. Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε την ανάγκη να παραμείνει η ΔΕΗ υπό δημόσια ιδιοκτησία και δημόσιο έλεγχο.

«Με την επίσκεψή μου επιβεβαιώθηκε για άλλη μια ακόμη φορά η απόλυτη ανάγκη να παραμείνει ο ΑΔΜΗΕ και όλος ο Όμιλος της ΔΕH υπό δημόσια ιδιοκτησία και ουσιαστικό δημόσιο έλεγχο. Η Δημόσια ΔΕH μπορεί και πρέπει να ανασυγκροτηθεί και ανασυγκροτημένη να γίνει ο πυλώνας και η ατμομηχανή για την έξοδο της χώρας από την κρίση», σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος προσέθεσε:

«Σήμερα η χώρα χρειάζεται ενεργειακή ασφάλεια και πολύ φτηνότερη ενέργεια. Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να ανασυγκροτήσει τη ΔΕH και να καταστήσει τη χώρα ενεργειακό κόμβο με την κατασκευή και νέου αγωγού που θα τροφοδοτείται με Ρώσικο Φυσικό Αέριο, αποσκοπεί ακριβώς στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας με τη δραστική μείωση των τιμών ενέργειας, η οποία είναι προϋπόθεση για την αποδοτική λειτουργία της οικονομίας».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕH, Μανώλης Παναγιωτάκης, δήλωσε: «Η παρουσία μου εδώ συμβολίζει δύο πράγματα: Το ένα ότι στο πρόσωπο των εργαζομένων που δουλεύουν στο Κέντρο θέλησα να τιμήσω την εργασία όλων των εργαζομένων του ομίλου της ΔΕH και όχι μόνο, που αυτή τη χρονιάρα μέρα είναι μακριά από τις οικογένειές τους, προκειμένου να διασφαλίσουν προς χάριν όλων την ομαλή λειτουργία του συστήματος. Και δεύτερον για να τονίσω ότι παρά την ανεξαρτησία του, ο ΑΔΜΗΕ είναι πολύτιμο κομμάτι του ομίλου της ΔΕΗ».