Liberation: Θα «πέσει» ο Τσίπρας μέχρι το καλοκαίρι;

Liberation: Θα «πέσει» ο Τσίπρας μέχρι το καλοκαίρι;
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φθάνει στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βουλή, Αθήνα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015. Συνεδρίασε για πρώτη φορά το υπουργικό συμβούλιο μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

«Πολλοί στην Αθήνα μιλούν για πρόωρες εκλογές τον Ιούλιο», σημειώνει δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας.

«Θα πέσει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έως το καλοκαίρι;», διερωτάται σε σημερινό της δημοσίευμα η γαλλική εφημερίδα Liberation κάνοντας αναφορά στην ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία που καλείται να φέρει εις πέρας πληθώρα μέτρων για το νέο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης.

«Πολλοί στην Αθήνα μιλούν για πρόωρες εκλογές τον Ιούλιο, ενώ οι δημοσκοπήσεις δεν φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση μετά και τα νέα σκληρά μέτρα που ζητούν οι δανειστές της χώρας», αναφέρει το ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας και προσθέτει: «το αριστερό κόμμα κέρδισε τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 με 35%, το οποίο είναι εντυπωσιακό αν το συγκρίνει κανείς με το 4,6% στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2009».

Και καταλήγει: «παρότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα κατάφερε να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στις εκλογές, μετά την «προδοσία» προς τον ελληνικό λαό ο οποίος ψήφισε «όχι» στο δημοψήφισμα, δεν προμηνύεται να το καταφέρει ξανά στις επόμενες εκλογές. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει άλλη επιλογή, πέρα από το να εφαρμόσει τις αποκρατικοποιήσεις και τις περικοπές στο ασφαλιστικό σύστημα όπως έχει συμφωνήσει με τους διεθνείς πιστωτές».