Mάχη γιγάντων: Πώς η Google απειλεί την Uber

Mάχη γιγάντων: Πώς η Google απειλεί την Uber

Τώρα ένας από τους κύριους στόχους του CEO της Uber, Τράβις Κάλανικ είναι να εισβάλει στο ανεξάρτητο πρόγραμμα οδήγησης αυτοκινήτων.

Η Google μετατρέπει το αυτόνομο αυτοκίνητό της χωρίς οδηγό σε μια αυτόνομη μονάδα επιχείρησης κάτω από τη μητρική εταιρεία Alphabet το επόμενο έτος, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του Bloomberg Τζον Λίπερτ και Τζακ Κλαρκ.

Τo αυτόνομο αυτοκίνητο της Google θα προσφέρει στο κοινό «βόλτες προς ενοικίαση». Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει κάτι επιπλέον η εταιρεία, ωστόσο δεν φαίνεται να διαφέρει και πολύ από τις υπηρεσίες που προσφέρει η Uber, δεδομένου ότι ένας από τους κύριους στόχους του CEO της, Τράβις Κάλανικ είναι να εισβάλει στο ανεξάρτητο πρόγραμμα οδήγησης αυτοκινήτων.

Σημειώνεται ότι από το Φεβρουάριο έχουν γίνει αναφορές ότι η Google συνεργάζεται με την Uber, ενώ ο Μάνικ Γκούπτα, ο οποίος ανακοίνωσε τη μεταφορά του στο LinkedIn από τη Google μετά την επταετή του εργασία στο Google Maps, ως επικεφαλής του τμήματος product management, πρόσφατα έγινε επικεφαλής στο ίδιο τμήμα της Uber.

Ακόμη, ο Μπράιαν ΜακΚλέντον, καθώς και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι της Google αποφάσισαν να “μετακομίσουν” στην Uber.  Παρόλο που το 2013, το Google Ventures επένδυσε περίπου 250 εκατ. δολάρια στην Uber, οι δυο εταιρείες έχουν στόχο να «διαλύσουν» η μία την άλλη.