Μαρινόπουλος: Θα προλάβει να σωθεί;

Μαρινόπουλος: Θα προλάβει να σωθεί;

Επιθετικές κινήσεις ανταγωνιστών για καταστήματα της Μαρινόπουλος.

Κωστής Χριστοδούλου

Χωρίς τον ξενοδόχο – στην κυριολεξία – υπολόγιζαν στην διοίκηση της Μαρινόπουλος καθώς μπορεί η εταιρεία να πέτυχε προστασία από τους προμηθευτές, τις τράπεζες και το Δημόσιο όμως λόγο έχουν και οι ιδιοκτήτες ακινήτων και φυσικά οι ανταγωνιστές που δεν κάθισαν με σταυρωμένα χέρια.

Στα πλαίσια της ελεύθερης αγοράς οι τελευταίοι προσεγγίζουν αγανακτισμένους ιδιοκτήτες ακινήτων ή οικοπέδων που φιλοξενούνται καταστήματα της Μαρινόπουλος και προσφέρουν τα τιμήματα που τους χρωστάει η προβληματική αλυσίδα ή ακόμη και “αέρα” με την προϋπόθεση να ξεκινήσουν την διαδικασία έξωσης ώστε να γίνουν αυτοί οι νέοι ιδιοκτήτες του ακινήτου. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το άρθρο 99 δίνει την δυνατότητα προστασίας του ιδιοκτήτη ακινήτου ή οικοπέδου εάν ο ενοικιαστής του χρωστάει μισθώματα άνω των 6 μηνών.

Πρόκειται για καταστήματα – φιλέτα, που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία πόλεων και που οι ανταγωνιστές της Μαρινόπουλος κάνουν κινήσεις να τα αποκτήσουν, 1ον για να τοποθετηθούν καλύτερα στην αγορά και 2ον για να προλάβουν τους ανταγωνιστές τους ή την έλευση ενός ισχυρού αντιπάλου όπως θα ήταν ο Σκλαβενίτης εάν όλα πήγαιναν κατ’ ευχήν στην σωτηρία της Μαρινόπουλος.

Χαρακτηριστικό είναι η περίπτωση των Γιαννιτσών, όπου χθες δικαστικός επιμελητής σφράγισε το κατάστημα της Μαρινόπουλος στην πόλη και την καταγραφή των εμπορευμάτων έκαναν υπάλληλοι ανταγωνιστικής αλυσίδας που έχει ήδη παρουσία στην πόλη μέσω άλλου λιανεμπορικού καταστήματος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο news247.gr