Μαρίσσα Μάγιερ: Αρχηγός σε μια «ξένη» εταιρεία

Μαρίσσα Μάγιερ: Αρχηγός σε μια «ξένη» εταιρεία

Η Διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo! παραδίδει μαθήματα ηγεσίας για όσους δεν ίδρυσαν την εταιρεία στην οποία εργάζονται, αλλά τη νιώθουν «δική τους». 

Η Μαρίσα Μάγιερ είναι ένα από τα πολυσυζητημένα πρόσωπα των τελευταίων ημερών. Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Yahoo! δεν είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της εταιρείας αλλά έχει οδηγήσει την εταιρεία εκεί που βρίσκεται σήμερα και κρύβεται πίσω από μεγάλες συμφωνίες, όπως η επένδυση στον κινεζικό γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου, Alibaba, που της επέφερε απολαβές 25 δισ. δολαρίων.

Η ίδια δίνει μαθήματα ηγεσίας.

Να δείχνετε πάθος και συγκέντρωση στη δουλειά σας
Εάν ένας ηγέτης δεν είναι παθιασμένος με αυτό που κάνει , το ίδιο θα ισχύσει και για τους εργαζόμενους. « Η αποστολή μας είναι να κάνουμε τις καθημερινές συνήθειες του κόσμου διασκεδαστικές ώστε να εμπνεύσουν και άλλους», λέει η Μάγιερ . «Σκεφτείτε ποιοι άνθρωποι έρχονται να εργαστούν στη Yahoo! και βοηθούν στην επίτευξη αυτού του στόχου. Εκείνοι που εμπνέονται από αυτό το όραμα και έχουν το ίδιο πάθος για τη δουλειά», συμπληρώνει.

Βρείτε το DNA της εταιρείας
Όπως πολλά κορυφαία στελέχη , έτσι και Μάγιερ δεν είναι από τους ιδρυτές της εταιρείας, αλλά είναι πλέον κομμάτι της. Για να εξηγήσει πως χειρίζεται την «κληρονομιά της εταιρείας», χρησιμοποιεί μια «γενετική» αλληγορία ώστε να εξηγήσει πως μπορεί κάποιος να κάνει μια «ξένη» εταιρεία «δικιά του». « Όταν κάποιος έρχεται σε μια εταιρεία , και ξέρει πως πρέπει να προχωρήσει σε κάποιο, οφείλει να αναγνωρίσει τα καλά σημεία του οργανισμού και να βάλει αυτά στην «πρώτη γραμμή». Αντίστοιχα, θα πρέπει να εντοπίσει τα αρνητικά «γονίδια» και να τα μετριάσει ώστε να μην «αναπαραχθούν».

Διατηρείστε την αρχική σας νοοτροπία
Η Yahoo! είναι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, οπότε το να διατηρήσει τη δυναμικότητα της είναι μια πρόκληση. Πως το καταφέρνει; Η εταιρεία συνεχίζει με τον ίδιο ενθουσιασμό με τον οποίο ξεκίνησαν. « Θα ακούγεται περίεργο, αλλά σκεφτόμαστε ακόμα πως είμαστε η μεγαλύτερη startup στον κόσμο», δηλώνει η Μάγιερ. «Οι startups κινούνται γρήγορα για να πετύχουν τους στόχους τους και οργανώνονται σε μικρές ομάδες που είναι αφοσιωμένες σε συγκεκριμένα καθήκοντα και υποχρεώσεις. Αυτό τους δίνει την αίσθηση της ιδιοκτησίας και ευθύνης».

Αφήστε τους εργαζόμενους να κάνουν τη δουλειά της

Η Μάγιερ έχει μεταπτυχιακό στην πληροφορική (M.S. in computer science) αλλά δεν εμπλέκεται στη διαδικασία των εφαρμογών και των κωδικών. Αυτή είναι πλέον δουλειά του αντίστοιχου τμήματος. «Η διοίκηση είναι μια επιθετική διαδικασία. Ορίζουμε την κατεύθυνση προς την οποία θέλουμε να πάμε για να πετύχουμε τα όνειρα μας, και δεν αφήνουμε τίποτα να μας παρεκκλίνει από αυτό».