Μεγάλες αντιδράσεις για το «αιρετικό» εξώφυλλο του Spiegel

Μεγάλες αντιδράσεις για το «αιρετικό» εξώφυλλο του Spiegel

Διαμαρτυρίες σε γερμανικά ΜΜΕ για το περιοδικό που τοποθετεί την καγκελάριο ανάμεσα στους Ναζί στον Παρθενώνα.

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί ήδη στη Γερμανία το σημερινό εξώφυλλο του Spiegel. Οι υπεύθυνοι του περιοδικού ανασύρουν από το αρχείο τους φωτογραφία ναζιστών αξιωματικών στoν Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, και με φωτομοντάζ τοποθετούν την καγκελάριο Μέρκελ ανάμεσά τους.

Όπως μεταδίδει ο Παντελής Βαλασόπουλος για λογαριασμό του MEGA από το Βερολίνο, το εξώφυλλο έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στην Γερμανία.

Δείτε το βίντεο:

Στο υπέρτιτλο αναγράφεται: «Πώς οι Ευρωπαίοι βλέπουν τους Γερμανούς» ενώ ο πηχυαίος τίτλος γράφει «H γερμανική υπερδύναμη».

«Η Άνγκελα Μέρκελ με χιτλερικό μουστάκι στο δρόμο για την Αθήνα. Σε ορισμένες χώρες-μέλη ανθούν οι συγκρίσεις με τους Ναζί. Ναζί καρικατούρες, μεταφορές πολέμου και πολεμικές αποζημιώσεις – στην ελληνική κρίση η Γερμανία έρχεται αντιμέτωπη με το παρελθόν της. Αλλά το πρόβλημα είναι η επιστροφή της γερμανικής υπεροχής; Ή το γεγονός ότι η Γερμανία είναι μικρή, για να είναι το έθνος ηγέτης, που χρειάζεται η Γηραιά Ήπειρος;»

«Οι Γερμανοί επέστρεψαν ως δύναμη, αλλά είναι μια περισσότερο αδύναμη δύναμη, παρά ένας ισχυρός ηγεμόνας στην ευρωπαϊκή ήπειρο» τονίζεται ακόμη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ