Μια startup που συγκεντρώνει εκατομμύρια δολάρια

Μια startup που συγκεντρώνει εκατομμύρια δολάρια

Το cloud computing γίνεται ολοένα και πιο συναρπαστικό.

του Τζόναθαν Βάνιαν

Μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη νεοφυής εταιρεία cloud computing λέγεται ότι συγκεντρώνει 83 εκατομμύρια δολάρια για να αντιμετωπίσει τιτάνες της τεχνολογίας όπως η Amazon και η Microsoft.

Η Digital Ocean, μια ταχέως αναπτυσσόμενη startup που σκοπό έχει να ανταγωνιστεί μεγάλους παρόχους υπηρεσιών cloud, όπως η Amazon Web Services και η Microsoft, συγκεντρώνει 83 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με αναφορά του Business Insider βασισμένη σε ανώνυμες πηγές.

Το cloud computing, όπου οι εταιρείες νοικιάζουν τα κέντρα δεδομένων τους σε άλλες εταιρείες για υπηρεσίες επεξεργασίας και αποθήκευσης δεδομένων, είναι πλέον ένας μεγάλος κλάδος. Τεχνολογικοί τιτάνες όπως η IBM, η VMware και η Google προσπαθούν να κερδίσουν ένα κομμάτι της αγοράς στην οποία σήμερα κυριαρχεί η Amazon.

Η Digital Ocean, με έδρα τη Νέα Υόρκη, έχει προσελκύσει πολλούς προγραμματιστές στην υπηρεσία cloud computing της, οι οποίοι έλκονται από την τιμολογιακή της πολιτική που περιλαμβάνει την ενιαία πώληση των πόρων computing, αποθήκευσης και δικτύωσης ως πακέτο, αντί να τα ξεχωρίζει όπως η Amazon.

Η Digital Ocean ισχυρίζεται ότι είναι πλέον ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος hosting ως προς τους υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι στο cloud. Όμως, αυτή η κατάταξη δεν λαμβάνει υπόψη της τον τζίρο της συγκεκριμένης startup, ο οποίος ωχριά μπροστά στα έσοδα που έχουν μεγαθήρια όπως η Amazon και η Microsoft.

Ένας εκπρόσωπος της Digital Ocean δήλωσε στο Fortune ότι η χρηματοδότηση είναι «απλά φήμη» και αρνήθηκε να δώσει άλλες λεπτομέρειες.