Η Microsoft ετοιμάζει το μεγαλύτερο κύμα απολύσεων όλων των εποχών

Η Microsoft ετοιμάζει το μεγαλύτερο κύμα απολύσεων όλων των εποχών

Ο CEO της εταιρείες ανακοίνωσε τη μείωση 18.000 θέσεων.

Ο CEO της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, ανακοίνωσε την μεγαλύτερη περικοπή εργασιακών θέσεων στην ιστορία της εταιρείας. Οι απολύσεις αναμένονται να ξεπεράσουν τις 18.000 στο σύνολο τους.

Το μεγαλύτερο ποσοστό – περίπου το 14% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας – αφορά 12.500 θέσεις εργασίας σε εργοστάσια και άλλα τμήματα της Nokia. Με άλλα λόγια, παραπάνω από το μισό προσωπικό που προσελήφθη μετά την εξαγορά της Nokia αναμένεται να αποχωρήσει. Στο βασικό προσωπικό της Microsoft, οι απολύσεις θα προέρχονται ως επί το πλείστον από τα τμήματα πωλήσεων, μάρκετινγκ και μηχανικής.

Οι περικοπές σε όλα τα τμήματα αναμένονται να ολοκληρωθούν σε έναν χρόνο από τώρα (Ιούνιος 2015), ενώ το κόστος για την εταιρεία θα ανέλθει (προ φόρων) σε 1,1-1,6 δισ. δολάρια.

Η είδηση αυτή για το κύμα των απολύσεων έχει ήδη αυξήσει τις μετοχές της εταιρείας κατά 18%.

Κυρίως θα κλείσει ένα εργοστάσιο στην Ουγγαρία, διευκρίνισε ο Στέφεν Έλοπ, πρώην διευθυντής της Nokia, ο οποίος έχει πλέον επιφορτιστεί με την ευθύνη του τομέα συσκευών της Microsoft, σε μήνυμα που απέστειλε στους εργαζόμενους.

Ο ίδιος εξηγεί ότι ο όμιλος θα επικεντρωθεί στην «σύσταση μιας αγοράς για το Windows Phone», το σύστημα της Microsoft.

Σε ξεχωριστό του μήνυμα ο γενικός διευθυντής Σάτια Ναντέλα σημειώνει ότι στόχος είναι μια «απλοποίηση» της διοργάνωσης του ομίλου «για να επιταχυνθεί η ροή πληροφοριών και η λήψη αποφάσεων».

Ο ίδιος δεσμεύεται για την αποζημίωση όλων των μισθωτών που αφορά το μέτρο αυτό όπως επίσης και την παροχή βοήθειας στην αναδιάρθρωση σε ορισμένους τομείς.

Διαβάστε ακόμα:

Η Microsoft μεταφράζει τις συνομιλίες μας στο Skype

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι CEOs