Η Microsoft κατακτά τη δεύτερη θέση στις εταιρείες με τη μεγαλύτερη αξία

Η Microsoft κατακτά τη δεύτερη θέση στις εταιρείες με τη μεγαλύτερη αξία

Στα 714 δισεκατομμύρια δολάρια εκτιμήθηκε την Τρίτη η Microsoft.

Η Microsoft ίσως να μην είναι το φαβορί στον αγώνα του να γίνει η πρώτη εταιρεία που θα φτάσει το ένα τρισεκατομμύριο, αλλά πρόσφατα, αφού οι νεότεροι τεχνολογικοί συνεργάτες της πέτυχαν στην αξιολόγηση, η Microsoft κατάφερε να φτάσει στη δεύτερη θέση ανάμεσα στις εταιρείες με τη μεγαλύτερη αξία -αν και όχι συνεχόμενα- για πρώτη φορά από το 2015.

Την Τρίτη, η Microsoft εκτιμήθηκε στα 714 δισεκατομμύρια δολάρια, περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια πάνω από την Alphabet και την Amazon. Μόνο η Apple, αξίας 838 δισ. δολαρίων, βρίσκεται σε υψηλότερη θέση.

Η Microsoft κατάφερε να ανέβει, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, στη δεύτερη θέση της κατάταξης στις 12 Απριλίου και πάλι στις 16 Απριλίου. Αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει τη θέση της για πολύ.

Την Τρίτη, σε ένα κλίμα ανησυχίας για υψηλότερες αποδόσεις του αμερικανικού Δημοσίου και τα απογοητευτικά κέρδη άλλων εταιρειών, που έστειλαν τις εταιρείες S & P 500 κάτω κατά  1,3%, η Microsoft έφτασε στη δεύτερη θέση της κατάταξης, καθώς οι μετοχές της μειώθηκαν λιγότερο (2,3%) σε σχέση με αυτές των αντιπάλων της.

Οι μετοχές της Alphabet, θυγατρικής της Google, έκλεισε σχεδόν στο 5% την Τρίτη, εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τα κέρδη, ανακοίνωσε μια ημέρα πριν. Εν τω μεταξύ, οι μετοχές του κολοσσού στο ηλεκτρονικό εμπόριο, Amazon, βυθίστηκαν 3,8%.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι τα κέρδη εταιρείας τεχνολογίας τις επόμενες δύο εβδομάδες δεν θα ικανοποιήσουν τις υψηλές τους προσδοκίες. Εταιρείες τεχνολογίας είχαν από τις καλύτερες επιδόσεις ανάμεσα σε εταιρείες άλλων τομέων μέσα στο 2017, αλλά έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο φέτος, και οι επενδυτές αναθεωρούν τον αρχικό ενθουσιασμό τους.

Η μετοχή της Microsoft έχει κερδίσει μια νέα δυναμική υπό τη διεύθυνση του CEO Satya Nadella, ο οποίος έχει ενισχύσει την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας. Η άνοδος αυτή πραγματοποιείται σε μια εποχή που ο γίγαντας του λογισμικού έχει τα μεγαλύτερα έσοδα σε σχέση με άλλες εταιρείες. Στην κορύφωση της έκρηξης του dot-com το 2000, η ​​Microsoft αποτιμήθηκε στα 533,4 δισεκατομμύρια δολάρια – περίπου 777 δισεκατομμύρια δολάρια σε σημερινή αξία- ακολουθούμενη από εταιρείες όπως η Cisco Systems και η General Electric. Αλλά όταν η φούσκα έσπασε, οι μετοχές της Microsoft δέχτηκαν σημαντικό πλήγμα.

Η δίκη κατά του μονοπωλίου με το Υπουργείο Δικαιοσύνης που απέσπασε την προσοχή των ιθυνόντων, σε συνδυασμό με τις χαμένες ευκαιρίες στο πεδίο της έρευνας και της κινητής τηλεφωνίας δεν βοήθησαν την εταιρεία στην επίτευξη των στόχων της νωρίτερα.

Παρ’ όλα αυτά, το στοίχημα για το ποια εταιρεία θα φτάσει πρώτη το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια παραμένει. Διαβάστε εδώ περισσότερα.