Μήπως εργάζεστε περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται;

Μήπως εργάζεστε περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται;

Δείτε τα πέντε χαρακτηριστικά των εργασιομανών. 

«Για να πετύχεις αυτό που θες πρέπει να δουλέψεις σκληρά». Και δεν είναι λάθος. Μήπως όμως δουλεύουμε πολύ περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε, μήπως έτσι χάνουμε τον εαυτό μας και τις ισορροπίες μας; Δείτε ποια είναι τα σημάδια που αποδεικνύουν πως το έχετε παρακάνει με τη δουλειά

Δεν φέρεστε όμορφα στους άλλους

Αντιδράτε άσχημα στις περισσότερες περιπτώσεις; Νευριάζετε ή φωνάζετε χωρίς λόγο; Ξεσπάτε τα νεύρα σας στους σερβιτόρους ή στους οδηγούς άλλως αυτοκινήτων στο δρόμο; Όλα αυτά είναι σημάδια πως η άμυνες σας έχουν αρχίσει να εξασθενούν. Πριν από τα επίπεδα της ενέργειας σας πέσουν ακόμα περισσότερο και το μυαλό σας καταρρεύσει πάρτε ένα λεπτό και σκεφτείτε τα συναισθήματα του άλλου.

Το μυαλό σας «τρέχει» διαρκώς σε αγώνες δρόμου

Το να έχετε ιδέες είναι σίγουρα εξαιρετικό αλλά το να ζείτε σε έναν διαρκή αγώνα ενάντια στον εαυτό σας, σίγουρα δεν είναι υγιεινό. Οι περισσότεροι άνθρωποι που βρίσκονται συνεχώς σε μια κατάσταση άγχους είναι γιατί προσπαθούν να παραμείνουν συγκεντρωμένοι 24 ώρες το 24ωρο. Δεν είναι παράλογο να ξεκουράζεστε. Κάντε το και χαρείτε το.

Λυπάστε τον εαυτό σας

Αν νιώθετε πως δε σας εκτιμούν αρκετά αλλάξτε τον περίγυρό σας, ή αλλάξτε τη στάση σας και τον τρόπο που βλέπετε τον εαυτό σας. Μη λυπάστε τον εαυτό σας, ίσα-ίσα δείξτε ευγνωμοσύνη για όσα έχετε πετύχει και βρείτε τρόπους να διορθώσετε και να πετύχετε όσα δεν έχετε καταφέρει. Σίγουρα δεν είστε οι πρώτοι επιχειρηματίες σε αυτόν τον κόσμο, οπότε δε χρειάζεστε να είστε τόσο σκληροί με τον εαυτό σας.

Δεν ζείτε τη στιγμή

Σας ακούγεται γνώριμο; Λέτε για ιστορίες του παρελθόντος ή συζητάτε για όλα όσα θέλετε να κάνετε στο μέλλον, αγνοώντας όσα γίνονται τώρα; Με αυτό τον τρόπο το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να ζείτε συνεχώς με ένα άγχος για όσα πέρασαν και για όσα θα έρθουν.

Αργείτε στα ραντεβού

Κάποιοι είμαστε από τη φύση μας αργοπορημένοι. Αργούμε στα ραντεβού μας και κάνουμε τους άλλους να μας περιμένουν. Αν όμως συμβαίνει κατ’ εξακολούθηση είναι ανησυχητικό και δείγμα πως εργάζεστε πολύ. Αν δε μπορείτε να κλείσετε τον υπολογιστή σας για να είστε εκεί στην ώρα σας, πρέπει να επαναπροσδιορίσετε τις προτεραιότητες σας.

Διαβάστε ακόμα:

Πέντε τρόποι για να μην εξουθενωθείτε στη δουλειά

Πως να αντιμετωπίσετε την έντονη κριτική στην εργασία σας

Οι πέντε μύθοι της αγοράς εργασίας