Μητσοτάκης εκ βαθέων: Ξεκίνησα φιλελεύθερος και τερματίζω φιλελεύθερος

Μητσοτάκης εκ βαθέων: Ξεκίνησα φιλελεύθερος και τερματίζω φιλελεύθερος

O πρώην πρωθυπουργός εκφράζει την εκτίμηση πως η κυβέρνηση Τσίπρα θα είναι η χειρότερη όλων, τα "καλά" του μνημονίου και τη δίψα του λαού για το καινούριο που εκφράζει ο Κυριάκος.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στην Athens Voice και τη Σταυρούλα Παναγιωτάκη. Ο ηλικιωμένος άνδρας εξιστόρησε ενδιαφέρουσες αφηγήσεις από την Ιστορία της Ελλάδας, όπως το βράδυ της κατάλυσης της Δημοκρατίας, τις συναντήσεις του με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τα χρόνια που διετέλεσε πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης όμως αναφέρθηκε και στην λατρεμένη του σύζυγο και την απώλειά της, την επιλογή των παιδιών του να ασχοληθούν με την πολιτική, αλλά και την κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, 98 ετών σήμερα, αναφέρεται από το σπίτι του στα Χανιά, στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. “Έχω πρόβλημα με τα μάτια μου και πρόβλημα κινητικό. Το κινητικό το αντιμετωπίζω και υπάρχει περίπτωση και να βελτιωθεί, αλλά η όρασή μου δεν μπορεί. Βέβαια, το αναπληρώνω εν μέρει ηχητικά, παίρνοντας πλακέτες” αναφέρει και εξηγεί πως αγοράζει βιβλία με αφηγητή, που έχουν αποδοθεί ηχητικά “«Ακούω» βιβλία γαλλικά, γερμανικά, ελληνικά. Βεβαίως παρακολουθώ τις ειδήσεις, ακούω ευτυχώς καλά”.

Αν και όπως λέει δεν έχει σχέση με τη σύγχρονη τεχνολογία, τη θαυμάζει ιδιαίτερα. Πιστεύω και λέω ότι το ίντερνετ είναι η μεγαλύτερη εφεύρεση του ανθρώπου μετά τον Γουτεμβέργιο. Άλλαξε τον τρόπο της επικοινωνίας, άλλαξε την πολιτική τελείως και εκ βάθρων. Γι’ αυτό συμφώνησα και υποστήριξα τη σελίδα μου στο Facebook” σημειώνει.

Για τη Μαρίκα και τις κουμπαριές
Φαίνεται πως μοναδική πικρία για τον 98χρονο πολιτικό είναι η απώλεια, πριν από τέσσερα χρόνια, της συζύγου του, Μαρίκας. “Είναι πολύ δυσάρεστο, είναι πάρα πολύ δυσάρεστο και πάρα πολύ βαρύ […] Ο σύντροφος, η σύζυγος δηλαδή στην περίπτωσή μου, σου γεμίζει τη ζωή ολόκληρη, είναι δίπλα σου διαρκώς. Όταν είσαι μόνος, όπως είμαι εγώ τώρα, έχω φυσικά παιδιά, εγγόνια, φίλους, ό,τι θέλεις, αλλά ορισμένες ώρες νιώθεις και είσαι μόνος. Νιώθεις την απουσία ενός ανθρώπου που σε καταλαβαίνει, που σε αγαπά, που μοιράζεσαι μαζί του τις στενοχώριες σου και τις χαρές σου” εξηγεί για τη σύζυγό του.

Αναπολώντας τα χρόνια με τη Μαρίκα Μητσοτάκη, εκμυστηρεύεται πως εκείνη είχε “ένστικτο”, κάτι που εκείνος δεν διέθετε. «Πολλάκις τo εμπιστεύτηκα και πολλές φορές που δεν το ακολούθησα, το μετανόησα”. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη συνήθειά του να… κουμπαριάζει.

Γιατί το έκανε; “Το έκανα για να αποκτήσουμε δεσμό. Η κουμπαριά στην Κρήτη εξακολουθεί να μετρά. Ακόμα και σήμερα. Όταν σου ζητά ο άλλος να του βαφτίσεις το παιδί ή να τον παντρέψεις, δύσκολα λες όχι” εξηγεί και περιγράφει πως σε μία μέρα, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, η σύζυγός του βάφτισε πέντε παιδιά. “Στις εκλογές επάνω πολλές φορές σου ζητούσαν να βαφτίσεις παιδιά και βάφτιζα εγώ, βάφτιζε η Μαρίκα. Η Μαρίκα, λοιπόν, θυμάμαι ένα βράδυ βάφτισε πέντε(!) παιδιά».

Διαβάστε τη συνέχεια στο news247.gr