«Μνημόνιο συνεργασίας» ΕΒΕΑ-ΕΛΠΑ

«Μνημόνιο συνεργασίας» ΕΒΕΑ-ΕΛΠΑ

Στόχος η αύξηση του τουρισμού και η προσέλκυση ειδικού τουριστικού κοινού που έχει σχέση με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Την προσφορά ενός ολοκληρωμένου πακέτου υπηρεσιών και ειδικότερα στη δημιουργία ενός Ομαδικού Συμβολαίου παροχής Οδικής Βοήθειας, με σημαντικό όφελος για τα μέλη του ΕΒΕΑ περιλαμβάνει το σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο Θεόδωρος Κόκκινος, πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινήτου & Περιηγήσεων (ΕΛΠΑ).

Το «Μνημόνιο Στρατηγικής Συνεργασίας» προσβλέπει στα εξής:

– Στην αύξηση του τουρισμού, που αποτελεί αυτήν τη στιγμή τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας. Το ΕΒΕΑ, το οποίο εκπροσωπεί τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και η ΕΛΠΑ, η οποία διαθέτει την πιστοποίηση της A.I.T. (Διεθνής Ένωση Τουρισμού) και αποτελεί μέλος του Πανευρωπαϊκού Δικτύου ξένων λεσχών και της ARC-EUROPE, θα συντονιστούν στη δημιουργία κοινού προγράμματος ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη: Έτος-ορόσημο το 2014 κατά τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ

Επίσης, έχοντας ως γνώμονα τη δημοφιλία και το παγκόσμιο κύρος του «Ράλλυ Ακρόπολις», η ΕΛΠΑ, ως μέλος της F.I.A. (Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκίνητου) και το ΕΒΕΑ, με πλήθος δράσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, για την ανάπτυξη του τουρισμού, θα προσπαθήσουν να προσελκύσουν ειδικό τουριστικό κοινό, που έχει σχέση με τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό.

– Στην προβολή των ειδικών προϊόντων που προσφέρει η ΕΛΠΑ στις αυτοκινητοβιομηχανίες και αντιπροσωπείες, τα οποία αποτελούν εργαλεία ενίσχυσης των πωλήσεων και της εγχώριας επιχειρηματικότητας στον τομέα αυτόν.

– Σε πρόγραμμα αναβάθμισης της οδικής συμπεριφοράς και κυκλοφοριακής αγωγής, με στόχο την αύξηση της Οδικής Ασφάλειας μέσω της συνδιοργάνωσης σεμιναρίων, διαλέξεων και άλλων εκδηλώσεων των δυο φορέων.

Διαβάστε ακόμη: EBEA: 21 προτάσεις για την χρηματοδότηση επιχειρήσεων