Μοrgan Stanley: Kερδοφορία και βελτιωμένη ρευστότητα για τις ελληνικές τράπεζες

Μοrgan Stanley: Kερδοφορία και βελτιωμένη ρευστότητα για τις ελληνικές τράπεζες

Η αμερικανική τράπεζα προβλέπει εισροές καταθέσεων 1% στις τέσσερις ελληνικές τράπεζες μετά τη χαλάρωση των capital controls.

Μεικτή εικόνα φαίνεται να έχουν το δεύτερο τρίμηνο του 2016 οι ελληνικές τράπεζες για τη Morgan Stanley, η οποία μέσω έκθεσή της βλέπει θετικές τάσεις στη ρευστότητα και ανθεκτική κερδοφορία.

Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες αναμένεται να ανακοινώσουν εισροές καταθέσεων 1% μετά την χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων για το «νέο χρήμα».

Ακόμη, ο τραπεζικός κολοσσός εκτιμά ότι οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες θα εμφανίσουν επιπλέον μείωση της εξάρτησης τους από την χρηματοδότηση του ELA (κατά 0,7 με 5,25 δισ. ευρώ στο τρίμηνο), λόγω των εισροών καταθέσεων, των συναλλαγών repos και προτίμησης για τις πράξεις χρηματοδότησης της ΕΚΤ, που ενέχουν σχεδόν μηδενικό κόστος, ωστόσο, προβλέπει ήπια αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους.

Η έκθεση ακόμα έδειξε ανοδικά περιθώρια 31-95% στις τιμές στόχους ενώ και οι τέσσερις τράπεζες αναμένεται να εγγράψουν κέρδη περί τα 50 εκατ. ευρώ η κάθε μία.

Συγκεκριμένα, η Morgan Stanley δίνει για την Alpha Bank τιμή στόχο 2,01 ευρώ, για την Eurobank 0,79 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα 0,29 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς 0,25 ευρώ.

 

Όσον αφορά το επίπεδο αποτελεσμάτων, η Morgan Stanley αναμένει το δεύτερο τρίμηνο ζημιές 16 εκατ. ευρώ για την Alpha Bank, μηδενικά τριμηνιαία κέρδη στην Εθνική Τράπεζα, κέρδη 26 εκατ. ευρώ για την Eurobank και κέρδη 20 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς.