Μοσκοβισί για διαπραγμάτευση: Έχουμε πρόοδο αλλά και ανοιχτά μέτωπα

Μοσκοβισί για διαπραγμάτευση: Έχουμε πρόοδο αλλά και ανοιχτά μέτωπα

Σε ποια θέματα πρέπει να γίνουν ακόμα αρκετά βήματα σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο.

Τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σχολίασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για οικονομικές υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί. Μιλώντας σε δημοσιογράφους σημείωσε ότι πρέπει να γίνουν ακόμα αρκετά βήματα όσον αφορά στο ασφαλιστικό, τον φόρο εισοδήματος, τις ιδιωτικοποιήσεις και τα «κόκκινα δάνεια», ωστόσο αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

«Είδαμε το στόχο του προϋπολογισμού του 2015 και θα δούμε πόσο ρεαλιστικός είναι αυτός του 2016», σημείωσε ο Επίτροπος, ενώ δήλωσε με νόημα ότι «δεν πρέπει κάθε φορά να μας αποσπάται η προσοχή από γεγονότα και αντιρρήσεις».

Όσον αφορά το πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ο κ. Μοσκοβισί, αναφέρθηκε πλέον στο ορθόδοξο Πάσχα, ως ημερομηνία ορόσημο, λέγοντας σκωπτικά ότι τον κατηγορούν ότι τη μία είναι «Καθολικός» και την άλλη «Ορθόδοξος».

Ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι ελπίζει πως την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε περαιτέρω πρόοδο, κάτι που θα αποτυπωθεί στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ.

Χθες ο επικεφαλής του Euriogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις δήλωσε ότι σκοπός του είναι να αποφευχθεί μία νέα ελληνική κρίση.

Ο πρόεδρος του Eurogroup εξέφρασε τη λύπη του για την ηχογράφηση της συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλέσκου την οποία διέρρευσαν τα WikiLeaks.